ירדנה עובדיה (רופאה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ירדנה עובדיה
לידה סופיה, בולגריה
תאריך עלייה 1954
תפקידים ניהול מחלקת נשים ויולדות במרכז רפואי רבין
מחלקות ובתי חולים מייסדת ומנהלת של מחלקת נשים ויולדות במרכז רפואי רבין
מספר צאצאים 2

ירדנה עובדיה היא רופאה ישראלית, הקימה וניהלה את מחלקת נשים ויולדות במרכז רפואי רבין.

רקע

עובדיה נולדה בסופיה בולגריה ב-22 באוקטובר 1930. אביה היה מפקח תחנות רכבת, ואימה מורה. היא הבת הבכורה ויש לה אחות צעירה ממנה בשלוש שנים, מורה במקצועה. במהלך לימודי הרפואה הכירה את ד"ר לאו עובדיה והשניים נישאו. בשנת 1954 סיימה את לימודי הרפואה בבולגריה ועלתה לישראל עם בעלה, ביתה שהייתה אז בת 11 חודשים, והורי בעלה. כשהגיעה לישראל התגוררה עם משפחתה ברחוב דרך הטייסים בתל אביב בדירת סוכנות, ולאחר מכן עברו להתגורר בבית החולים בילינסון, בצריפי מגורי אחיות ובבנין הפרסונל.  בשנת 1965 עברו להתגורר בפתח תקווה. עובדיה מונתה בשנת 1978 לתפקיד מנהלת בית החולים לנשים ויולדות במרכז הרפואי בילינסון.

עובדיה הייתה חלק מקבוצת רופאים שעלו לארץ מבולגריה ובמשך שנים רבים מהם היו מנהלי מחלקות בבילינסון ובסביבה. גם בעלה, ד״ר לאו עובדיה, רופא מרדים, ניהל מחלקה בבית החולים.

עובדיה הייתה לאישה הראשונה בישראל שמונתה לתפקיד ניהול מחלקת נשים ויולדות. היא מילאה תפקיד זה עד שנת 1996. במהלך השנים בהן הייתה מנהלת בית החולים לנשים ויולדות, פוצלה המחלקה למספר יחידות, תוך הענקת מינויים רשמיים של מנהלי יחידות מטעם הנהלת שירותי בריאות כללית, מה שנחשב אז כתקדים בישראל. שיטה זו פרצה את הדרך למינוי נשים רבות אחרות כמנהלות מחלקות נשים ברחבי הארץ[1]. בשנים 1992-1983 הייתה גם חברת ועד האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה מטעם ההסתדרות הרפואית בישראל.

בשנת 2022 זכתה לעיטור מיוחד מטעם האיגוד הרפואי למיילדות וגניקולוגיה על היותה האישה הראשונה שפרצה את מחסום השליטה הגברית בהובלת רפואת הנשים בישראל[2].

לעובדיה שני ילדים, ד"ר רני עובדיה פסיכולוגית קלינית ופסיכותרפיסטית וד"ר דרור עובדיה, מנהל המחלקה האורתופדית בבית החולים דנה-דואק לילדים בתל אביב.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ירדנה עובדיה בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

  1. ^ פרופ' רוני מימון, שנה טובה וקריאה מהנה, באתר רשת רפואה Mednet
  2. ^ מערכת Mednet, אותות הוקרה שחולקו בכנס האיגוד, באתר רשת רפואה Mednet