יקב לוריא
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
נתונים כלליים | |
---|---|
סוג | יקב בוטיק |
מיקום המטה | מושב ספסופה |
ענפי תעשייה | חקלאות, יין |
מוצרים עיקריים | יינות |
www.lueriawinery.com |
יקב לוריא הוא יקב בוטיק משפחתי ישראלי.
היקב הוקם בשנת 2006 במושב ספסופה שבמרום הגליל על ידי הכורם יוסי סיידא, ובנו, גידי בוגר מגמת הייננות במכללת אוהלו. בבציר הראשון נעשו ביקב כ-6,000 בקבוקים, ובמהלך השנים גדל ייצור היין ביקב, על חשבון מכירת הענבים מהכרם, בבציר 2016 נעשו כ-100,000 בקבוקים[1].
בכרמי המשפחה המשתרעים על כ-200 דונמים גדלים הזנים: קברנה סוביניון, קברנה פרנק, שיראז, מרלו, סנג'ובזה, ברברה, גוורצטרמינר, שרדונה, רוסאן, פינו גרי, מלבק ופטי ורדו.
יינות היקב
הייקב מייצר יינות זניים וממסכים (בלנדים)[2]:
- שיראז - יין אדום יבש, מתיישן בחבית עץ כ-16 חודשים.
- גראנד וויטל יין הדגל של היקב, מופק מהחלקות הנבחרות בכרם. היין הוא ממסך המבוסס קברנה סוביניון, אליו נוספים שיראז ומרלו.
- קברנה סוביניון יין אדום יבש, מתיישן בחבית עץ כ-12 חודשים.
- רוסו - יין ממסך המבוסס על הזנים האיטלקים סנג'ובזה וברברה, אליהם נוספים קברנה סוביניון ושיראז. היין מתיישן בחביות עץ במשך כ-18 חודשים.
- שרדונה - יין לבן יבש. היין עובר תסיסה בחבית עץ מיוחדת המסתובבת על ציר, תהליך המעניק ליין מורכבות עקב המגע התמידי של היין ומשקעיו.
- רוזה - יין סמוק המופק מענבי ברברה, קברנה סוביניון ומרלו.
- גוורצטרמינר - יין לבן חצי יבש.
- טרסה ממסך של קברנה סוביניון וקברנה פרנק. מתיישן כ-12 חודשים בחביות עץ.
- פינו גריג'יו - יין לבן יבש, מופק מענבי פינו גרי.
- לוריא White - יין לבן יבש, ממסך של גוורצטרמינר ופינו גרי.
זכיות ופרסים
יינות היקב זכו במדליות במספר תחרויות בהם: דקנטר, בסט וליו וטרה ווינו.
לקריאה נוספת
- דניאל רוגוב, תרגום: עמית יריב, מדריך רוגוב ליינות ישראל 2011, טובי, 2011, עמ' 218
קישורים חיצוניים
- www.lueriawinery.com
- יקב לוריא – היינן שבעט בדלת באתר "אכול ושאטו" 12 בנובמבר 2010
- דני רובין, יקב לוריא – כרמי יוסף סיידא – פגישה עם יינן ויין באתר על היין
- רן בירון, לוריא - איכות גלילית! באתר סומלייר
הערות שוליים
- ^ איתי גלייטמן, יקב לוריא מציג מודל שלפיו צריכים יקבים קטנים להתנהל, באתר הארץ, 3 בנובמבר 2016
- ^ יינות יקב לוריא באתר היקב