יוניון סקוור קפה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יוניון סקוור קפה

יוניון סקוור קפהאנגלית: Union Square Cafe) היא מסעדה בניו יורק.

מסעדת יוניון סקוור קפה נוסדה באוקטובר 1985 בידי דני מאייר והשף עלי ברקר, כיום היא בבעלותם של דני מאייר והשף מיכאל רומנו. המסעדה מגישה מטבח אמריקני עם השפעות מהמטבח האיטלקי. המסעדה זכתה בפרסים רבים מאז פתיחתה, [1] בכלל זה בחירתה ל"מסעדה האהובה ביותר בניו יורק" במדריך זגאט בשנים 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2004 ו-2008. ראוי לציין שהמסעדה לא זכתה בכוכב במדריך מישלן האדום, מה שהביא להשערה שהמדריך מוטה כלפי המטבח הצרפתי או מסעדות ש"מדגישות רשמיות והדר". [2]

יוניון סקוור קפה שוכנת ב-21 East 16th Street, בין יוניון סקוור וסט לשדרה חמישית. מעצב המסעדה הוא הארכיטקט לארי בוגדנוב. [3]

רשימת הפרסים

  • 1992, שירות מצטיין, קרן ג'יימס בירד
  • 1997, מסעדה מצטיינת, קרן ג'יימס בירד
  • 2001-1997, נבחרה בסקר זאגאט כמסעדה האהובה ביותר בניו יורק
  • 1999-1998, שלושה כוכבים מהניו יורק טיימס
  • 1999, שירות היין המצטיין, קרן ג'יימס בירד
  • 2000, מיכאל רומנו נכלל ב"מי ומי ביין ובמשקה", קרן ג'יימס בירד
  • 2002-2000, שלושה כוכבים מהמגזין פורבס
  • 2001, השף הטוב ביותר בעיר ניו יורק לפי קרן ג'יימס בירד - מיכאל רומנו
  • 2004, פרס המצוינות מהויין ספקטייטור
  • 1997-2002, 2004, 2008, 2009, המסעדה האהובה ביותר בניו יורק לפי סקר זאגאט
  • 1996-2011, שלושה כוכבים מהמגזין פורבס
  • 1994, 1996, 2003, 2007-2005, 2010 המסעדה השנייה הכי אהובה בניו יורק לפי סקר זאגאט
  • 2006, פרס המצוינות של הויין ספקטייטור

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

20790743יוניון סקוור קפה