יומארי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | קינוח |
מטבח | נפאלי |
מוצא | נפאל |
מרכיבים עיקריים | קמח, הל, קוקוס |
יומארי (בנפאלית: योमरी) הוא מאכל מסורתי נפאלי מתוק, הנפוץ בעיקר בקרב הקהילות הנוואריות בנפאל[1].
המאכל מורכב מבצק אורז שאותו מעצבים כדמעה וממלאים בתערובת מתוקה המכונה "צ'אקו" (Chaku), העשויה ממולסה, קוקוס מגורד והל ומבשלים באידוי[2].
נהוג להגיש את היומארי באירועים חגיגיים ובעיקר בפסטיבל יומארי פונהי (Yomari Punhi), המתקיים בליל הירח המלא של חודש מרג'יטקה (Margashirsha) בלוח השנה הנפאלי[3].
על פי המסורת המקומית, יומארי נחשב לסמל של שפע וברכה בקהילת הניווארים[4].
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת יומארי, באתר Newarirecipeshut
הערות שוליים
- ^ Timothy G. Roufs, Kathleen Smyth Roufs, Sweet Treats around the World: An Encyclopedia of Food and Culture: An Encyclopedia of Food and Culture, ABC-CLIO, 2014-07-29, מסת"ב 978-1-61069-221-2. (באנגלית)
- ^ Darra Goldstein, The Oxford Companion to Sugar and Sweets, Oxford University Press, 2015, מסת"ב 978-0-19-931339-6. (באנגלית)
- ^ Yomari Punhi, web.archive.org, 2002-06-01
- ^ www.wisdomlib.org, Yamari: Significance and symbolism, www.wisdomlib.org, 2024-09-21 (באנגלית)
יומארי40071311Q14481144