יומארי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יומארי
योमरी
מאכלים
סוג קינוח
מטבח נפאלי
מוצא נפאלנפאל נפאל
מרכיבים עיקריים קמח, הל, קוקוס

יומארינפאלית: योमरी) הוא מאכל מסורתי נפאלי מתוק, הנפוץ בעיקר בקרב הקהילות הנוואריות בנפאל[1].

המאכל מורכב מבצק אורז שאותו מעצבים כדמעה וממלאים בתערובת מתוקה המכונה "צ'אקו" (Chaku), העשויה ממולסה, קוקוס מגורד והל ומבשלים באידוי[2].

נהוג להגיש את היומארי באירועים חגיגיים ובעיקר בפסטיבל יומארי פונהי (Yomari Punhi), המתקיים בליל הירח המלא של חודש מרג'יטקה (Margashirsha) בלוח השנה הנפאלי[3].

על פי המסורת המקומית, יומארי נחשב לסמל של שפע וברכה בקהילת הניווארים[4].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יומארי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Timothy G. Roufs, Kathleen Smyth Roufs, Sweet Treats around the World: An Encyclopedia of Food and Culture: An Encyclopedia of Food and Culture, ABC-CLIO, 2014-07-29, מסת"ב 978-1-61069-221-2. (באנגלית)
  2. ^ Darra Goldstein, The Oxford Companion to Sugar and Sweets, Oxford University Press, 2015, מסת"ב 978-0-19-931339-6. (באנגלית)
  3. ^ Yomari Punhi, web.archive.org, ‏2002-06-01
  4. ^ www.wisdomlib.org, Yamari: Significance and symbolism, www.wisdomlib.org, ‏2024-09-21 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

יומארי40071311Q14481144