יאיר טרצ'יצקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יאיר טרצ'יצקי
יאיר טרצ'יצקי נואם בכנס היסוד של "ארגון העיתונאים בישראל", ינואר 2012
יאיר טרצ'יצקי נואם בכנס היסוד של "ארגון העיתונאים בישראל", ינואר 2012
לידה 1 במרץ 1980 (גיל: 44)

יאיר טרצ'יצקי (נולד ב-1 במרץ 1980) הוא עיתונאי ישראלי עצמאי, המתמקד בנושאים חברתיים ובפעילות ציבורית למען מעמד העיתונאי ומכהן כיו"ר ארגון העיתונאים בישראל. כתב וערך בין היתר עבור "הארץ", "מעריב", "ידיעות אחרונות", "גלובס" וגלי צה"ל, ועסק בהוראת תקשורת ועיתונות באוניברסיטת חיפה, במכללת נתניה ובמרכז האוניברסיטאי אריאל. טרצ'יצקי אף כיהן כחבר הנהלת אגודת העיתונאים בתל אביב, שממנה פרש בסוף שנת 2011 לטובת הקמת ארגון העיתונאים בישראל. הוא ניהל את ארגון העיתונאים בישראל מאז הקמתו, וביולי 2016 ניצח בבחירות הראשונות בתולדות הארגון וזכה לקדנציה נוספת בתפקיד היו"ר.

ביוגרפיה

טרצ'יצקי גדל בחולון לזוג הורים עולים חדשים מארגנטינה. את דרכו העיתונאית החל באתר האינטרנט של עיתון "הארץ". משם עבר לתפקיד כתב כלכלי במקומון הירושלמי "כל העיר", ולאחר מכן עבד כעורך חדשות ב"מעריב" וב"הארץ", כשבמקביל כתב פובליציסטיקה ומגזין. לאחר כשנתיים ב"הארץ", חזר טרצ'יצקי ל"מעריב" כדי להקים ערוץ חברתי באתר "nrg". לאחר שעזב את מעריב התמקד טרצ'יצקי בעבודה כעיתונאי עצמאי, שבמסגרתה ערך את התוכנית "יהיה בסדר" בגלי צה"ל, היה חבר מערכת בתוכנית התחקירים "360" בערוץ 2 וכתב פובליציסטיקה ומגזין ב"ידיעות אחרונות", ב"גלובס" ובמגזין התקשורת "העין השביעית".

בשיתוף עם העיתונאי יואב ריבק כתב טרצ'יצקי את הבלוג "לחץ חברתי", שבמסגרתו עסקו השניים בסוגיות תקשורתיות וחברתיות, ובין היתר בנושא חוק ההסדרים. בסוף 2006 פרסמו השניים סדרה של פוסטים על חוק ההסדרים לשנת 2007. על רקע הקמפיין העיתונאי שהובילו השניים, התארגנה קבוצה של ארגונים חברתיים שהקימו את הפורום למאבק בחוק ההסדרים. בספטמבר 2007, במקביל לדיון הציבורי על תקציב המדינה של 2008, ביקרו השניים ב"לחץ חברתי" כמה דרכים שלטענתם משמשות את משרד האוצר ביישום מדיניות מצמצמת, ובשמירה על תקציב קטן ככל הניתן. אתר החדשות "ynet" בחר בבלוג "לחץ חברתי" כאחת מעשר היוזמות החברתיות שעשו את שנת 2006[1].

השניים נמנו גם על מקימי ועד העיתונאים ב"הארץ". הקמת הוועד נחשבה מהלך היסטורי,[דרוש מקור] מאחר שהמוציא לאור של העיתון, עמוס שוקן, מתנגד לעבודה מאורגנת, ואף הציג עצמו לא פעם כמי שפירק את ההסכמים הקיבוציים בענף העיתונות. כשנה לאחר הקמת הוועד ב"הארץ" ייסדו השניים גם את החטיבה הצעירה באגודת העיתונאים בתל אביב. מטרת המהלך הייתה להחיות את העבודה המאורגנת בעולם התקשורת ולחזק את מעמד העיתונאי, באמצעות פנייה לעיתונאים צעירים שעד אז לא היו חברים באגודת העיתונאים. לכנס הייסוד של החטיבה הצעירה הגיעו כ-400 עיתונאים, שרובם הצטרפו בעקבותיו לאגודה. התארגנותם של העיתונאים הצעירים הובילה מאוחר יותר גם להקמת ועד עיתונאים ב"מעריב".

הקמת ארגון העיתונאים והובלתו

בשנת 2012 עזב טרצ'יצקי את אגודת העיתונאים ופעל ביחד עם ריבק ועיתונאים אחרים – כגון דרור פויר ועינת פישביין – להקמת ארגון העיתונאים בישראל בשיתוף עם הסתדרות העובדים הכללית החדשה. טרצ'יצקי נבחר על ידי מקימי הארגון לעמוד בראשו ולנהל אותו. יותר מ-3,000 עיתונאים הצטרפו לשורותיו וביותר מ-25 כלי תקשורת הוקמו ועדים. ב-19 ביולי 2016 התקיימו הבחירות הראשונות בתולדות הארגון, ובהן טרצ'יצקי גבר על העיתונאי חיים הר-זהב בבחירות לתפקיד היו"ר[2]. לצד תפקידו כיו"ר ארגון העיתונאים, טרצ'יצקי גם משמש כחבר בנשיאות ובמליאה של מועצת העיתונות בישראל.

חיים אישיים

בת זוגו של טרצ'יצקי מ-2011, היא העיתונאית דנה הרמן, כתבת התרבות של כאן 11. הם מתגוררים בנחלת יצחק[3]. לבני הזוג שני בנים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ אורלי פופר, בחברה טובה: היוזמות שעשו את השנה, באתר ynet, 29 בדצמבר 2006
  2. ^ נועה פרייס‏, יאיר טרצ'יצקי ניצח בבחירות לארגון העיתונאים, באתר וואלה!‏, 20 ביולי 2016
  3. ^ אהרון גולדברג, גיא פרחי, רות פרל־בהריר, מיוחד לט"ו באב: הכירו את הפאוור קאפלז של תל אביב - חלק ראשון, באתר "Time Out ישראל", 2 באוגוסט 2017
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

29594864יאיר טרצ'יצקי