טלפון סלולרי טיפש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המהדורה המקורית של טלפון נוקיה 3310 אשר יצא במקור לשווקים בספטמבר 2000

טלפון סלולרי טיפש (ידוע גם בשם טלפון טיפש, או טלפון בסיסי[1]), הוא טלפון סלולרי פשוט המאופיין בעיצוב קלאסי עם לחצנים פיזיים ומסך תצוגה קטן, בדרך כלל ללא מסך מגע. הטלפונים הללו פועלים על מערכות הפעלה משובצות מחשב עם ממשקי משתמש פשוטים אשר מבדילים אותם ממערכות ההפעלה המתקדמות שקיימות בטלפונים החכמים.[2]

הטלפונים הסלולריים הטיפשים מועדפים לרוב על ידי לקוחות שמעוניינים בפשטות, חיי סוללה ארוכים יותר, ובמחיר סביר יותר על פני הטלפונים החכמים המודרניים היקרים יותר אשר מכילים מגוון רחב במיוחד של פיצ'רים. הטלפונים הסלולריים הטיפשים פופולריים כיום במיוחד במדינות מתפתחות בהן יש ביקוש גדול יותר לטלפונים סלולריים במחירים נמוכים יחסית, שיהיו בעלי עמידות גבוהה יותר, ועם חיי סוללה ארוכים יותר. בנוסף לכך טלפונים מהסוג הזה גם פופולריים במיוחד בקרב אנשים שאינם מעוניינים בהסחות הדעת הפוטנציאליות הרבות של הטלפונים החכמים, ובקרב אנשים אשר זקוקים למכשיר סלולרי נוסף במקום העבודה, בנסיעות, או במקרי חירום. כמו כן, טלפונים מהסוג הזה פופולריים במיוחד כיום גם בקרב קשישים וילדים צעירים בשל בשל הפשטות שלהם וקלות השימוש בהם. טלפונים מסוג זה עונים על דרישת "סלולרי כשר" של הציבור החרדי.

פיצ'רים נפוצים

הטלפונים הסלולריים ה"טיפשים" מכילים לרוב את הפיצ'רים הבסיסיים ביותר שעונים על הצרכים של המשתמשים שמעוניינים בטלפון סלולרי פשוט. פיצ'רים נפוצים במיוחד במכשירים מהסוג הזה:

  • מאפשרים תקשורת בסיסית - ניתן לבצע בהם שיחות קוליות, לשלוח ולקבל הודעות SMS, ובחלקם ניתן גם לשלוח ולקבל הודעות MMS.
  • עמידות גבוהה יותר - חלק גדול מאותם הטלפונים קשיחים ועמידים יותר בהשוואה לרוב הטלפונים החכמים המודרניים - יתרון בסביבות בהן הקישחות והעמידות של הטלפון הסלולרי חשובה במיוחד.
  • חיי סוללה ארוכים יותר - בשל כוח העיבוד המוגבל, השימוש במסכים קטנים יותר, והפונקציונלית הבסיסית שלהן, הטלפונים הללו מסוגלים לפעול במשך מספר ימים לאחר כל הטענה, בניגוד לטלפונים החכמים אותם צריכים לרוב להטעין מדי יום.
  • לחצנים פיזיים - טלפונים מהסוג הזה מכילים לרוב לוח לחצנים פיזי, בניגוד למקלדות הווירטואליות שמוצגות על גבי המסכים בטלפונים החכמים.
  • רוב הטלפונים מהסוג הזה פועלים רק ברשתות 2G ו/או 3G, ללא אפשרויות האינטרנט המתקדמות, ובמיוחד האפליקציות המתקדמות, אשר זמינות בטלפונים החכמים.
  • תכונות בולטות נוספות - חלק מהמכשירים הללו מכילים מצלמות בסיסיות, רדיו FM מובנה, היכולת לנגן קובצי MP3, ולעיתים רבות ניתן להוריד אליהם אפליקציות פשוטות, כמו אפליקציות המציגות את תחזית מזג האוויר, אפליקציות מדיה חברתית, ומשחקים בסיסיים.

היסטוריה

טלפונים סלולריים "טיפשים" החלו להימכר במהלך שנות ה-90 של המאה ה-20 כאשר ההתקדמות הטכנולוגיה הובילה לכך שהמכשירים הסלולריים הפכו קטנים בהרבה והחלו להימכר במחירים סבירים יותר. לפני כן הטלפונים הסלולריים היו גדולים יחסית, יקרים יותר, ושימשו בעיקר אנשי עסקים. דגמים מוקדמים של טלפונים סלולריים "טיפשים", כמו דגם הנוקיה 1011 (אנ') אשר החל להימכר ב-1992, כללו מסכי מונוכרום ופונקציות בסיסיות בלבד כמו ביצוע שיחות קוליות ומשלוח של הודעות SMS.

במהלך שיא הדומיננטיות של הטלפונים הסלולריים ה"טיפשים" - בסוף שנות ה-90 ובתחילת העשור הראשון של המאה ה-21 - חברות כמו נוקיה, מוטורולה ואריקסון היו מהחברות הדומיננטיות ביותר בקרב יצרני הטלפונים הסלולריים. בשלב מסוים חלק מהיצרנים של הטלפונים הללו החלו לייצר טלפונים מעט יותר מתקדמים עם מסכים צבעוניים, אפשרות לנגן רינגטונים באיכות גבוהה יותר, ברבים מהם שולבה האפשרות להשתמש באינטרנט באמצעות טכנולוגיית Wireless Application Protocol‏ (WAP). יתר יך כן, ברבים מהטלפונים הללו שולבו מצלמות פשוטות, והייתה להן את היכולת לנגן קובצי MP3. עם זאת, בעקבות השקת האייפון ב-2007 והשקת מכשירי האנדרואיד בהמשך, הדבר הוביל לבסוף לכך שבמהלך העשור הבא הטלפון החכם יהפוך למכשיר הטלפון הסלולרי הסטנדרטי ברחבי העולם.

אף על פי שהטלפונים החכמים הפכו לטלפונים הסלולריים הדומיננטיים בעולם, הטלפונים הסלולריים ה"טיפשים" נותרו פופולריים לאורך השנים בשוקי נישה מסוימים, ובמיוחד במדינות מתפתחות, בסביבות עבודה תעשייתיות או במקומות עבודה בהם אסור להסתובב עם טלפון בעל מצלמה מובנת בהן העמידות והפשטות של מכשירי הטלפון הם חיוניים. כמו כן, הם פופולריים במיוחד בקרב לקוחות שמעוניינים במכשירים בעלויות נמוכות יותר או שמעוניינים להימנע מהסחות הדעת של הטלפונים החכמים המודרניים. ישנם אף מודלים מסוימים שמתוכננים במיוחד לקהלי נישה מסוימים, כמו קשישים, או קהילות דתיות מסוימות, או אנשים אחרים שזקוקים במיוחד למכשירי טלפון סלולריים עם גישה מינימלית לאינטרנט.[3]

בסוף העשור השני של המאה ה-21 ותחילת שנות ה-20 של המאה ה-21 חברות רבות באמריקה הצפונית החלו לייצר ולמכור טלפונים סלולריים "טיפשים" עבור כמות הולכת וגדלה של צרכנים אשר סבורים שהטלפונים החכמים ממכרים מדיי. מגמה זו חוותה צמיחה ניכרת בתחילת שנות ה-20 של המאה ה-21.[4] בנוסף לכך, טלפונים סלולריים "טיפשים" עם מכשירי רדיו FM מובנים, פנסים ופיצ'רים פרקטיים נוספים הוכחו גם כחיוניים במהלך אסונות או השבתות של רשתות 2G. בשל כך הטלפונים הסלולריים ה"טיפשים" ממשיכים להיות רלונטיים גם כיום כאשר הטלפונים החכמים הם הטלפונים הדומיננטיים בשווקים.

גלריית תמונות

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טלפון סלולרי טיפש בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ הופמן, צחי (2016-11-20). "200 אלף טלפונים "לא חכמים" נמכרים בארץ בשנה". Ynet. נבדק ב-2025-01-10.
  2. ^ Almroth-Wright, Indy (4 במרץ 2024). "School phone ban: Blandford pupils to be offered 'brick phones'". BBC News. נבדק ב-18 ביולי 2024. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ Hirshfeld, Rachel (26 במרץ 2012). "Introducing: a 'kosher phone' permitted on shabbat – the Zomet Institute has released a kosher telephone that can be used on Shabbat without breaking the Jewish laws of the day of rest". www.IsraelNationalNews.com. Israel National News – Arutz Sheva. נבדק ב-13 בפברואר 2021. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ Chayka, Kyle (2024-04-10). "The Dumbphone Boom Is Real". The New Yorker (באנגלית אמריקאית). ISSN 0028-792X. נבדק ב-2025-01-10.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

טלפון סלולרי טיפש40323185Q965424