טכנולוגיה אנדרואידית (חברה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

Научно-производственное объединение "Андроидная техника"
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 2009–הווה (כ־16 שנים)

חברת "טכנולוגיה אנדרואידית"רוסית: Научно-производственное объединение "Андроидная техника") היא חברה רוסית המתמחה בפיתוח, ייצור ותחזוקה של מערכות רובוטיות. החברה הוקמה בשנת 2009 בעיר מגניטוגורסק, מחוז צ'ליאבינסק, הפדרציה הרוסית.

החברה פיתחה את רובוט החלל פיודור. החברה הוקמה בשנת 2009 על ידי אלכסנדר פריטוביץ' פרמיאקוב בעיר מגניטוגורסק. החברה פיתחה עשרות מערכות רובוטיות בתחום הרפואה והחלל. אלה כוללים רובוטים לשיקום חולים לאחר שבץ מוחי וסובלים משיתוק מוחין, מעבדת מחקר לרובוטיקה ביומורפית ורובוטים אנתרופומורפיים. החברה לוקחת חלק פעיל בעבודתה של קבוצת העבודה הבין-מחלקתית "מעבדה לרובוטיקה" בוועדה הצבאית-התעשייתית של הפדרציה הרוסית לפיתוח רובוטים עבור צבא רוסיה.

השותפים העיקריים של החברה הם מכוני מחקר רוסיים מתקדמים, לרבות תאגיד הטילים והחלל אנרגיה, הקרן למחקרים מתקדמים של רוסיה ועוד.

פרויקטים בולטים

  • רובוט FEDOR. התחלת הפרויקט - יוני 2014, סוף אוקטובר 2016. מטרת הפרויקט היא פיתוח טכנולוגיה לשליטה משולבת בפלטפורמה רובוטית המבוססת על אלמנטים של חיישנים עם משוב. התוצאה של פרויקט זה הייתה הדגמה של מתחם רובוטי, כולל פלטפורמה רובוטית מודולרית המחקה מערכת בקרת הדגמה עם מכשיר אב מסוג העתק וטרמינל מפעיל. עם סיום הפרויקט, אמור היה להופיע רובוט שיוכל להחליף אדם בתנאי סכנת חיים, למשל במהלך פעולות הצלה לאחר פיצוץ באתר תעשייה, כשבית מתמוטט, או אסונות טבע. רוסקוסמוס התעניינה בפיתוח. בינואר 2015 הוצג לנשיא הפדרציה הרוסית אב טיפוס של הרובוט. אב הטיפוס של הרובוט האנדרואיד נקרא FEDOR.
  • סויוז-F (גרסת FEDOR, רשמית Skybot F-850) לראשונה בתולדות האסטרונאוטיקה, רובוט אנתרופומורפי השלים טיסה לחלל. הטיסה התקיימה ב-22 באוגוסט 2019[1]. באוקטובר 2016 הודיע דמיטרי רוגוזין כי הורה ליצור רובוט למסעות חלל. רובוט אנתרופומורפי (הומנואיד) נוצר במסגרת הפרויקט "פיתוח טכנולוגיה ליצירת מערכת בקרה משולבת למתחמי רובוטים" של הקרן למחקרים המתקדמים ועוצב מחדש באופן משמעותי על פי הדרישות של רוסקוסמוס. פיתוח הרובוט כלל שני שלבים עם משך כולל של שנתיים וארבעה חודשים. ב-7 בספטמבר 2019, בשעה 00:32 בשעה במוסקבה, רכב הנחיתה של חללית סויוז MS-14 עם הרובוט האנתרופומורפי FEDOR (שלט שיחה Skybot F-850) ביצע נחיתה מתוכננת ומוצלחת על כדור הארץ[2] על פי תוצאות שנת 2019, על ידי מערכת הניטור והניתוח של המדיה, סיפור החדשות על טיסת ה-FEDOR לחלל נכלל ברשימת המקרים הטובים ביותר בתחום יחסי הציבור בתחום הרובוטיקה[3].
  • "מרקר" היא פלטפורמה רובוטית שפותחה ומיוצרת על ידי במסגרת פרויקט "מרקר". זוהי פלטפורמה רובוטית ניסיונית שתהפוך לבסיס לפיתוח רובוטים לכוחות המזוינים של הפדרציה הרוסית. העבודה כוללת פיתוח שני סוגים של פלטפורמות: במעקב וגלגלים. בסך הכל ייווצרו 5 פלטפורמות רובוטיות במסגרת הפרויקט[4]. מצוין כי טנקים רוסים אוטונומיים מהווים איום, כאשר לשירות הצבא הרוסי עשוי להיקלט ציוד רב עוצמה מדור חדש. ב-17 באוקטובר 2019 באתר הניסויים של החברה הוצגה פלטפורמה רובוטית ניסיונית מדגם "מרקר"[5].
  • גפסט הוא כיסא גלגלים רובוטי לאנשים עם מוגבלות המסייע לנוע סביב מגוון של ממשקי בקרה - משליטה קולית לתנועת עיניים. בתצורה המרבית, לכיסא הגלגלים יש חמש עמדות: ישיבה, ישיבה עם עלייה, חצי ישיבה, אופקית ואנכית. מודל כיסא גלגלים זה מסייע לאנשים עם מוגבלות להסתובב בממשקי בקרה שונים - משליטה קולית לתנועת עיניים[6].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

טכנולוגיה אנדרואידית (חברה)30118197