טיג'לדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טיג'לדה
Tigelada
מאכלים
סוג קינוח
מטבח פורטוגזי
אזור מוצא ליסבון
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים ביצים, חלב וקמח

טיג'לדהפורטוגזית: Tigelada; תעתיק מלא Tigelada de Abrantes) הוא מאפה פורטוגזי מתוק הנפוץ בפורטוגל ובקרב מדינות הדוברות פורטוגזית[1][2].

הקינוח מורכב מחלב, קמח, סוכר, לימון ומלח שאותם מערבבים יחדיו וממלאים קערת חימר מזוגגת שחוממה מראש[3].

המאפה מוגש בפסטיבל טיג'לדה אשר מתקיים בחודש מאי בעיירה פרואנסה א-נובה (Proença-a-Nova)[4].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טיג'לדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ TIGELADAS DE ABRANTES, d'Origem lusa (ב־European Portuguese)
  2. ^ Pedro Barbosa, Tigelada "Portuguese sweet" Recipe, Food From Portugal, ‏2012-11-06 (באנגלית אמריקאית)
  3. ^ Daniel Fernandes, Produtos Tradicionais Portugueses, Produtos Tradicionais Portugueses (בפורטוגזית)
  4. ^ Tigelada - Gastronomia de Portugal, www.gastronomias.com
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34982042טיג'לדה