טוקאי (יין)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
טוקאי אוסו (Tokaji aszú) הוא סוג של יין לבן המיוצר בהונגריה. היין נקרא על שם חבל טוקאי הנמצא בצפון-מזרח הונגריה המתמחה בגידול גפנים. היין מיושן במרתפים גדולים בטמפרטורה של 10–12 מעלות צלזיוס ובתנאים של לחות גבוהה. היין נחשב בעל ארומה ייחודית. יין הטוקאי מגיע כיין יבש, חצי יבש ומתוק. ליין אף גרסאות מועשרות באלכוהול ההופכות אותו ליין מחוזק. בעקבות חיקויים של היקב על ידי שימוש באותו שם בטענה שהשם הוא לא של היקב אלא של חבל הארץ, שינה היקב את שם היין לטוקאי אוסו.
קישורים חיצוניים
- האיחוד האירופי: רק הונגריה רשאית לייצר יין טוקאי, באתר של "רשת 13", 12 במאי 2005 (במקור, מאתר "nana10")
- טוקאי, באתר אנציקלופדיה בריטניקה (באנגלית)
32663470טוקאי (יין)