חורחוג
חורחוג (במונגולית: Xopxoг) היא מנת ברביקיו במטבח המונגולי. חורחוג מיוצר על ידי בישול חתיכות בשר בתוך מיכל המכיל גם אבנים חמות מאוד ומים, ולרוב גם מחומם מבחוץ.[1] [2]
הכנה
להכנת חורחוג, המונגולים לוקחים בשר כבש (ניתן להחליף בבשר עיזים) וחותכים אותו לחתיכות בגודל מתאים תוך השארת העצמות מחוברות לבשר. לאחר מכן מניח הטבח עשר עד עשרים אבנים בגודל אגרוף מעל אש. כשהאבנים חמות מספיק, הן מונחות יחד עם הבשר במיכל הבישול הנבחר. כדי חלב מתכת הם בחירה מסורתית וטיפוסית כאמצעי בישול למנה זו, אם כי כל מיכל מתאים (לא רק של חלב) שחזק מספיק, כדי להחזיק את האבנים החמות ואת הבשר.
חום האבנים והאדים יבשלו את הבשר בתוך הכד. הטבח יכול לשים את הכד גם על האש או על הכיריים אם האבנים לא מספיק חמות. האבנים ישחירו מהחום ומהשומן שהן סופגות מהכבש. הכד נשאר מכוסה בזמן שהטבח מקשיב ומריח את הארוחה כדי לשפוט מתי היא מוכנה. לאבנים יכול לקחת עד שעה וחצי כדי לבשל את הבשר מספיק. כשהמנה מוכנה, הטבח מחלק מנות בשר יחד עם האבנים החמות, שמועברות מיד ליד ונאמר שיש להן תכונות מועילות.[3] הסועדים בדרך כלל אוכלים חורחוג באצבעותיהם, אם כי ניתן להשתמש בסכינים כדי לחתוך את הבשר מהעצם.
נאמר שהמנה היא המצאה מודרנית יחסית מהמאה ה-20, שראשיתה מתקופת הנוכחות הצבאית של ברית המועצות במונגוליה, כאשר המונגולים החלו לבשל עם כדי מים/חלב היצוקים של הצבא האדום. זוהי וריאציה של בואודוג, מאכל מונגולי ישן יותר עשוי על אבנים חמות שבהן הבשר מבושל בתוך עור של חיה.[4] חורחוג הוא מאכל פופולרי במטבח המונגולי, אך הוא בדרך כלל אינו מוגש במסעדות.[5]
לקריאה נוספת
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Thrift, Eric (2001). The cultural heritage of Mongolia. Naranbulag printing.
- ^ Sanders, Alan J.K.; J. Bat-Ireedui (1995). Mongolian phrasebook. Lonely Planet. p. 99. ISBN 978-0-86442-308-5. נבדק ב-11 בדצמבר 2010.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ "Khorkhog - Meat cooked with hot stones - Mongolian Recipes". www.mongolfood.info.
- ^ The Real Mongolian Barbecue, Luke Tsai, KQED San Francisco
- ^ "savourasia.com - savourasia Resources and Information". www.savourasia.com. אורכב מ-המקור ב-22 אפר' 2008.
{{cite web}}
: (עזרה)
38207669חורחוג