חומצה איקוסנואית-11

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חומצה איקוסנואית-11

חומצה איקוסנואית-11 היא חומצת שומן חד-בלתי רוויה מסוג אומגה 9, והיא חומצה איקוסנואית.[1]

היא נמצאת כטריגליצריד במגוון שמנים צמחיים ובאגוזים, ובעיקר בשמן חוחובה ובשמן קולזה.[2]

היא הופקה לראשונה בשנת 1934 משמן נתב גדול-סנפיר, על ידי קבוצת מדענים יפנים.

זוהי תרכובת מוצקה בטמפרטורות נמוכות ונמסה ב-23–24 מעלות צלזיוס. היא אינה מסיסה במים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חומצה איקוסנואית-11 בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ שמני זרעים עם חומצה גונדואית, באתר sofa.mri.bund.de
  2. ^ Georg Borgstrom, Fish as food. Volume 1, Volume 1,, Place of publication not identified: Academic Press, 1961, מסת"ב 978-0-323-14280-9. (בenglish)
ערך זה הוא קצרמר בנושא כימיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33322132חומצה איקוסנואית-11