חומצה איקוסנואית-11
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
חומצה איקוסנואית-11 היא חומצת שומן חד-בלתי רוויה מסוג אומגה 9, והיא חומצה איקוסנואית.[1]
היא נמצאת כטריגליצריד במגוון שמנים צמחיים ובאגוזים, ובעיקר בשמן חוחובה ובשמן קולזה.[2]
היא הופקה לראשונה בשנת 1934 משמן נתב גדול-סנפיר, על ידי קבוצת מדענים יפנים.
זוהי תרכובת מוצקה בטמפרטורות נמוכות ונמסה ב-23–24 מעלות צלזיוס. היא אינה מסיסה במים.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ שמני זרעים עם חומצה גונדואית, באתר sofa.mri.bund.de
- ^ Georg Borgstrom, Fish as food. Volume 1, Volume 1,, Place of publication not identified: Academic Press, 1961, מסת"ב 978-0-323-14280-9. (בenglish)
33322132חומצה איקוסנואית-11