חומצה איקוסאפנטאנואית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

חומצה איקוסאפנטאנואית (שם מדעי: icosapentaenoic acid, לעיתים קרובות בראשי-תיבות: EPA) היא חומצת שומן רב בלתי רווית, כלומר היא חומצה בעלת יותר מקשר כפול אחד. החומצה האיקוסאפנטאנואית היא חומצה מקבוצת האומגה 3. מקורה העיקרי בדגי ים הרינג וסלמון, אך גם מופיעה בחלב אם.

בשנת 2013 הצליחו מדענים באמצעות שינויים גנטיים לגרום לצמח הקמלינה לייצר חומצה איקוסאפנטאנואית.[1]

החומצה הכרחית לתפקוד אופטימלי של תאים בגוף האדם. נוסחה מולקולרית: C19H29COOH או C20H30O2 (יש לשים לב, O אות, 0 מספר).

רישום מקוצר : C20:5ω3.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

ערך זה הוא קצרמר בנושא כימיה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

22377265חומצה איקוסאפנטאנואית