ועידת אובמה-מדבדב
ועידת אובמה-מדבדב (באנגלית: Obama–Medvedev Commission) הידועה באופן רשמי בשם "הוועדה הנשיאותית הבינלאומית של ארצות הברית-רוסיה" הוכרזה ב־6 ביולי 2009 על ידי נשיא ארצות הברית, ברק אובמה ונשיא רוסיה, דמיטרי מדבדב במהלך ביקורו של הנשיא אובמה במוסקבה כדרך לשיפור התקשורת ושיתוף הפעולה בין ממשלות רוסיה וארצות הברית. שני הנשיאים הודיעו כי עבודת הוועדה תתואם על ידי מזכירת המדינה האמריקאית, הילרי קלינטון ושר החוץ הרוסי הרוסי סרגיי לברוב[1].
מאז ההידרדרות המהירה ביחסי ארצות הברית–רוסיה, שהחלה ב-2012 עם בחירותו מחדש של פוטין לנשיאות, והחריפה ב-2014 עם סיפוח חצי האי קרים, הוועדה צמצמה במידה רבה את פעילותה והיא למעשה מושבתת[דרוש מקור].
הרכב הוועדה
הנשיאים אובמה ומדבדב הסכימו כי בנציבות יהיו שלוש עשרה קבוצות עבודה. באוקטובר 2009, במהלך ביקורו של שר החוץ קלינטון במוסקבה, נוספו שלוש קבוצות עבודה נוספות; בנושא לוחמה בטרור, סביבה וצבא לצבא. בנוסף, ספורט התווסף לקבוצת משנה של קבוצת העבודה לבורסות חינוך ותרבות, ונוצרה קבוצת היגוי מדיניות בראשות סגן שר החוץ הרוסי סרגיי ריאבקוב ומזכיר המדינה האמריקני ויליאם ברנס. קבוצות העבודה הן:
- קבוצת היגוי מדיניות: בראשות סגן שר החוץ הרוסי סרגיי ריאבקוב ומזכיר המדינה האמריקאי ויליאם ברנס.
- אנרגיה גרעינית וביטחון גרעיני: בראשות ראש הרוסאטום, סרגיי קיריינקו וסגן מזכיר האנרגיה האמריקאי, דניאל פונמן (אנ').
- פיקוח על נשק וביטחון בינלאומי: בראשותו של סגן שר החוץ הרוסי סרגיי ריאבקוב ומזכירת המדינה האמריקאית לבקרת נשק וענייני ביטחון בינלאומי, אלן טאושר (אנ').
- סחר בסמים: בראשות מנהל הסוכנות הפדרלית הרוסית למלחמה בסמים, ויקטור איוואנוב ומנהל המשרד למדיניות לאומית לבקרת סמים (אנ'), גיל קרליקובסקה.
- פיתוח עסקי ויחסים כלכליים: בראשותה של השרה לפיתוח כלכלי, אלווירה נביאולינה ומזכיר המסחר האמריקאי, גארי לוק
- אנרגיה וסביבה: בראשותו של שר האנרגיה הרוסי, סרגיי שמאטק ומזכיר האנרגיה האמריקאי, סטיבן צ'ו.
- חקלאות: בראשות שרת החקלאות הרוסית, ילנה סקריניק ומזכיר החקלאות האמריקאי, טום וילסאק
- מדע וטכנולוגיה: בראשותו של שר החינוך הרוסי, אנדריי פורסנקו ויושב ראש משרד מדיניות המדע והטכנולוגיה של ארצות הברית, ג'ון הולדרן.
- שיתוף פעולה בתחום החלל: בראשות ראש סוכנות החלל הפדרלית של רוסיה, אנאטולי פרמינוב ומנהל נאס"א, צ'ארלס בולדן
- בריאות: בראשות שר הבריאות הרוסית, טטיאנה גוליקובה ומזכיר הבריאות האמריקאית, קתלין סבליוס[2].
- שיתוף פעולה בטיפול ומניעה של מצבי חירום: בראשותו של השר הרוסי למצבי לחירום והגנה אזרחית, סרגיי שויגו וראש מנהל הסוכנות הפדרלית לניהול חירום, קרייג פוגט (אנ')
- חברה אזרחית: בראשותו של ולדיסלב סורקוב, סגן הרמטכ"ל הראשון בממשל הנשיאותי ומייקל מקפול, העוזר מיוחד לנשיא ארצות הברית לענייני ביטחון לאומי.
הערות שוליים
- ^ White House Press Statement, July 6, 2009
- ^ Rojansky, Matther; Izabella Tabarovsky (8 ביוני 2013). "The Latent Power of Health Cooperation in U.S.-Russian Relations". Science & Diplomacy. 2 (2).
{{cite journal}}
: (עזרה)
31365222ועידת אובמה-מדבדב