ונדל בראון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ונדל בראון
הערות מייסד שותף של Averon,eVoice,Teleo ו-LiveOps
תרומות עיקריות
נחשב לאחד החלוצים של טכנולוגיית מוקד טלפוני וירטואלי, הודות לחברות שהקים eVoice ו-LiveOps, כמו גם לפיתוח של תוכנת האבטחה הקיברנטית הראשונה בשוק ההמוני עבור משתמשים ביתיים.

ונדל בראוןאנגלית: Wendell Brown) הוא מדען מחשבים אמריקאי, יזם וממציא הידוע ביותר בחידושים שלו בטלקומוניקציה ובטכנולוגיית אינטרנט, אבטחת סייבר, פיתוח אפליקציות מובייל, והאינטרנט של הדברים. בראון הקים מספר חברות טכנולוגיה בולטות, כולל Teleo, LiveOps ו- eVoice.

יזם

בראון נחשב לחלוץ של תעסוקה זמנית ושל תעשיית הווירטואליזציה הביתית, בהיותו מייסד של לייפופס כיו"ר וממונה טכנולוגי ראשי בשנת 2002. LiveOps מעצבת פתרונות מוקדים טלפוניים וניהול מדיה חברתית לחברות כגון קוקה קולה, פיצה האט ו- eBay. נכון לחודש יולי 2016, LiveOps העסיקה את כוח העבודה הגדול ביותר בעולם בעבודה מהבית, עם יותר מ -20,000 סוכנים, ופלטפורמת הענן שלה עיבדה יותר ממיליארד דקות של אינטראקציות שירות לקוחות.

בשנת 2015, בראון ייסד את חברת אבטחת הסייבר ברשת Averon, אשר מפתחת פתרונות זיהוי נטול חיכוך המבוססות על טכנולוגיות ניידות. Averon הציגה את רעיון פתרון אבטחת הסייבר שלה על הבמה המרכזית של כנס TED העולמי בוונקובר, קנדה במרץ 2016. Telefónica הודיעה על שותפות טכנולוגית עם Averon.

בראון ייסד בשותפות את Nularis בשנת 2011, מפתחת טכנולוגיית LED בעלת יעילות גבוהה המספקת זיכיונות גלובליים כולל מלונות Hyatt, מלונות ואתרי נופש Four Seasons, וקופי בין אנד טי ליף.

בשנת 2006, בראון ייסד את Teleo, מתחרה מוקדמת של סקייפ, שם יצר יישומי VoIP המאפשרים למשתמשים לשלוח ולקבל שיחות טלפון דרך האינטרנט. Teleo נרכשה על ידי מיקרוסופט והפכה לחלק מקבוצת MSN של מיקרוסופט בשנת 2006.

כמייסד ויו"ר eVoice, בראון יצר את פלטפורמת הדואר האלקטרוני של eVoice בשנת 2000, מערכת המענה הקולי הגדולה הראשונה בעולם, המאפשרת גישה לאינטרנט. הוא המציא טכניקות כגון דואר קולי לדואר אלקטרוני, דואר קולי חזותי ומזהה מתקשר משופר, חידושים שנחשבים לחלק מ"האפליקציות" המוקדמות ביותר, ואשר בוצע בהן שימוש מאוחר יותר על ידי Google Voice ו-Apple. eVoice סיפקה פתרונות מענה קולי ל-AT&T, MCI, AOL וחברות טלפון אזוריות. eVoice נרכשה על ידי AOL Time-Warner בשנת 2001 והפכה לחלק מקבוצת שירותי הקול של AOL.

בראון הוכר כאחד מ-100 מנהלי תעשיית המחשבים המובילים באמריקה על ידי מגזין הטכנולוגיה MicroTimes בשנת 2002.

כאנג'ל בעמק הסיליקון, בראון סייע בגיוס מימון לחברות סטארט-אפ בולטות, כולל Appeo, ADISN, MOEO, ו-IronPort, שנרכשה על ידי Cisco Systems בשנת 2007 תמורת 830 מיליון דולר.

מפתח תוכנה

סטיב ג'ובס עם ונדל בראון בינואר 1984, על ההשקה של Hippo-C של בראון עבור Macintosh

בתור אחד היוצרים הראשונים של תוכנות אבטחת סייבר, בראון ייסד את WalkSoftly ב -1996, אשר הוציאה לאור את תוכנות אבטחת הסייבר הראשונות עבור מחשבים אישיים המיועדות לשוק הרחב. ב -1997, בראון פיתח את חבילת האבטחה האינטרנטית החדשנית של WalkSoftly בשם Guard Dog (כלב שמירה), לה הוענק תואר אחד מ-4 מוצרי האבטחה החדשניים ביותר בשנות ה-90 על ידי Software Publishers’ Association (איגוד מפרסמי התוכנה), וצוינה כאחד מ-10 מוצרי התוכנה הנמכרים ביותר בתחום האבטחה הקמעונאית בכל הזמנים על ידי PC Data. WalkSoftly נרכשה על ידי CyberMedia Inc. בשנת 1997.

בראון ייסד את Hippopotamus Software בשנות השמונים, מפתחת תוכנה מוקדמת עבור מקינטוש של אפל. מהדר ה-C של בראון Hippo-C היה סביבת פיתוח תוכנה מובילה עבור מערכות מחשב Mac ו-Atari ST.

בראון ידוע בקרב אוהדי משחקי הווידאו הקלאסיים על עיצובם ותכנותם של מספר משחקים רבי מכר עבור Imagic, כולל Star Wars (מלחמת הכוכבים) עבור ColecoVision, ו-Beauty & the Beast (היפה והחיה), Nova Blast, ו-Moonsweeper עבור Intellivision של מאטל.

באמצע שנות ה -80, בראון פיתח את מערכת ADAP SoundRack, מערכת פורצת דרך להקלטת קול ישירות לכונן הקשיח שהחליפה את השיטה המסורתית של עריכת קול באמצעות איחוי סרטים. ADAP שימשה ליצור ולערוך פסקולים של סרטים הוליוודיים ותוכניות טלוויזיה, והייתה בשימוש על ידי האמנים פיטר גבריאל, פליטווד מק, האחיות פוינטר, מוטלי קרו, דייוויד בואי, ונטלי קול, בין היתר. תוך שימוש בטכנולוגיית ADAP, בראון ייעץ בפרויקטים קוליים של חברת וולט דיסני וטושיבה, ולאחר מכן עבד כמומחה קריפטוגרפיה בטלקומוניקציה בחברת National Semiconductor בסיוע בבניית יישומי חומרה של אלגוריתמי DS3.

ממציא

בחודש ינואר 2012, הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס חלק כבוד להמצאות יעילות האנרגיה של בראון על ידי מועמדות לפרס החלוץ הטכנולוגי. החידושים של בראון באפליקציות לטלפונים חכמים זכו בפרס טכנולוגיית הטלפונים החכמים העולה (Smartphone Emerging Technology Award) של CTIA במאי 2012. טכנולוגיות התקשורת של בראון שימשו לחיבור של יותר ממיליארד דקות של שיחות טלפון, והן משמשות במיליוני חשבונות דואר קולי.

בראון יצר עשרות המצאות כפטנטים אמריקאים ובינלאומיים בתחומי אבטחת הסייבר, טלקומוניקציה, אפליקציות לטלפונים סלולריים, כוח עבודה וירטואלי, כלי רכב חשמליים, תאורת LED, מצלמות תלת-ממד, דלקים מתחדשים והפצת מוזיקה מקוונת.

בשנת 2008, בראון המציא את WebDiet, שיטה של שימוש בטלפונים ניידים לספור צריכת מזון למטרת שיפור הבריאות. יישום WebDiet הוכר כאפליקציה הראשונה לספירת קלוריות ולאוטומציה להדרכת ארוחה.

חיים מוקדמים וחינוך

בראון גדל בעיר אונאונטה (Oneonta), ניו יורק וסיים את תיכון אונאונטה. כשהיה בתיכון, בראון החל לתכנת ולמכור מערכות מחשב אישי, ופרסם את המאמר הראשון שלו במגזין בייט. בשנת 2013, הוא זכה לכבוד עם לוח קבוע על קיר ההוקרה של תיכון אונאונטה על הישגיו בעסקים וטכנולוגיה.

בראון סיים את לימודיו באוניברסיטת קורנל בשנת 1982, קיבל תואר ראשון בהנדסת חשמל ומדעי המחשב. בעודו בקורנל, הוענק לבראון מענק מחקר לתואר ראשון בהנדסה מ-Hughes Aircraft.

פילנתרופיה

המעורבות הפילנתרופית של בראון כוללת הענקת מלגה באוניברסיטת סוקה באמריקה (Soka University o America) (אליסו ויחו, קליפורניה), תמיכה במעבדה ובספרייה לבטיחות תעופה של אוניברסיטת אמברי-רידל, וחסות פרטית לסטודנטים מקופחים בדרום אמריקה.


חיים פרטיים

ונדל בראון מדבר במשרדי טיים ב -2012

בראון משתתף כדובר, שופט טכנולוגיה ויועץ בקהילות, כולל הוועידה הישראלית, הפורום הכלכלי העולמי, ועידת TED, האקטונים של Google ו-MIT,ועידות Digital Life Design במינכן ותל אביב, כנס האינטרנט של דבלין, TechCrunch, CTIA-האגודה האלחוטית, AlwaysOn ("רישות עמק הסיליקון העולמי"), El Financiero (Bloomberg),ושיחות הטכנולוגיה של מכון מיטה.

בראון הוא חבר בוועדה המייעצת של פרס X המתקדם לחדשנות הרכב, כולל טכנולוגיות דלק חדשות ופיתוח מכוניות חשמליות, יועץ לקרן מכון מיטה, וכן יועץ ל- Gener8, חברת סרטים סטריאוסקופיים תלת ממדיים עם השתתפות בסרטים כגון ספיידרמן המופלא והארי פוטר ואוצרות המוות: חלק 2.

בראון הוא טייס פרטי מורשה והוא פעיל בפיתוח של עיצובי מטוסים חדשים, טילים, ורכבים חשמליים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ונדל בראון בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

27434858ונדל בראון