וארנץ
ואַרֶנֶץ (ברוסית: варенец, מילולית: התבשיל), הוא מוצר חלב מותסס הפופולרי ברוסיה.[1][2] בדומה לריאז'נקה, הוא עשוי על ידי הוספת שמנת חמוצה (סמטנה) לחלב אפוי.[2]
ייצור
וארנץ הוא משקה חלב מותסס בעל טעם קרמלי וצבע שמנת. וארנץ הופק באופן מסורתי על ידי אפיית חלב בתנור רוסי והתססתו בשמנת חמוצה.[3]
וארנץ תרבותיים זמינים מסחרית הם חלב שעבר פסטור והמגון (עם 0.5% עד 8.9% שומן), ולאחר מכן חוסן בתרבית של Streptococcus thermophilus כדי לדמות את החיידקים הקיימים באופן טבעי במוצר שכבר "יצא מן האופנה".[4][5]
מוצרי חלב דומים
ריאז'נקה היא המילה הרוסית למוצר חלב מותסס שדומה מאוד. בעוד שכמה מילונים מתייחסים לשתי המילים הללו כמילים נרדפות,[6] תקן התעשייה GOST מבחין בין שני המוצרים, ומציין תהליכי ייצור שונים במקצת.[4]
דומים לוארנץ גם ה-qatiq והקאימק, שנמצאים בדרך כלל במדינות טורקיות.[7] יש לחמם את החלב לטמפרטורה גבוהה לפני ההתססה. זהו הדמיון העיקרי בין כל המשקאות הנ"ל שמבדיל אותו ממוצרים אחרים המבוססים על יוגורט, אם כי קאימק ו-qatiq סמיכים יותר במרקם.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Goldstein, Darra (1999). A taste of Russia : a cookbook of Russian hospitality (2nd ed.). Montpelier, VT: Russian Life Books. ISBN 9781880100424.
varenets.
- ^ 2.0 2.1 translated; introduced; Toomre, annotated by Joyce (1998). Classic Russian cooking : Elena Molokhovets' A gift to young housewives (1st pbk. ed.). Bloomington: Indiana University Press. ISBN 978-0-253-21210-8.
- ^ Molokhovets, Elena (1998). Classic Russian Cooking: Elena Molokhovets' A Gift to Young Housewives. תורגם ע"י Toomre, Joyce Stetson. Indiana University Press. p. 369. ISBN 9780253212108.
- ^ 4.0 4.1 ГОСТ Р 53508-2009. Варенец. Технические условия (International State Standard GOST 53508-2009. Varenets. Specifications; in Russian)
- ^ ГОСТ 31455-2012. Ряженка. Технические условия (International State Standard GOST 31455-2012. Ryazhenka. Specifications; in Russian)
- ^ "Ряженка". Толковый словарь русского языка. Москва: Российская академия наук. Институт русского языка им. В. В. Виноградова. 1999. ISBN 5-89285-003-X. ["Ryazhenka". Dictionary of the Russian Language (Ozhegov) (ברוסית). Moscow: V. V. Vinogradov Russian Language Institute of the Russian Academy of Sciences. 1999.]
- ^ А. Сальникова; А. Толиверова (1880). Поваренная книга для молодых хозяек. [A. Salnikova; A. Toliverova (1880). A Cookbook for Young Housewives (ברוסית).] Reprinted in Пасхальный домашний стол. Блюда к Великому посту и Пасхе. Litres. 2015. p. 105. ISBN 9785457836976.
38113811וארנץ