הקורפוס השמיני (האימפריה הגרמנית)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הקורפוס השמיני
VIII. Armee-Korps
סמל מפקדת קורפוס בצבא הקיסרי הגרמני
סמל מפקדת קורפוס בצבא הקיסרי הגרמני
פרטים
מדינה פרוסיהפרוסיה פרוסיה
הקיסרות הגרמניתהקיסרות הגרמנית הקיסרות הגרמנית
שיוך קובץ:Prussian standard.jpg הצבא הפרוסי
Wappen Deutsches Reich - Reichsadler 1889.png צבא הקיסרות הגרמנית
סוג קורפוס
בסיס האם קובלנץ
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 21 ביוני 18151 באוקטובר 1919 (104 שנים)
מלחמות מלחמת אוסטריה-פרוסיה
מלחמת צרפת-פרוסיה
מלחמת העולם הראשונה

הקורפוס השמיניגרמנית: VIII. Armee-Korps ) היה קורפוס בצבא הפרוסי ומאוחר יותר בצבא הקיסרות הגרמנית. הקורפוס לחם במלחמת אוסטריה-פרוסיה, מלחמת צרפת-פרוסיה ומלחמת העולם הראשונה ופורק ב-1919.

היסטוריה

מלחמת אוסטריה-פרוסיה

הקורפוס הוקם ב-21 ביוני 1815 וכמפקדו הראשון מונה אוגוסט ניידהרדט פון גנייזנאו. ב-1866 לחם הקורפוס במלחמת אוסטריה-פרוסיה תחת פיקוד קרל אברהרד הרווארת פון ביטנפלד. תחת פיקודו של ביטנפלד הוכפפו דיוויזיות נוספות ליצירת ארמיית האלבה. הקורפוס נע אל בוהמיה, וכבש את רומבורק וסלוקנוב ללא קרב. הוא הביס אות האוסטרים במספר קרבות, ונטל חלק חשוב בקרב קניגרץ שהכריע את המלחמה.

מלחמת צרפת-פרוסיה

בין השנים 1870-1871 השתתף הקורפוס במלחמת צרפת-פרוסיה כחלק מהארמייה הראשונה בפיקוד קרל פרידריך פון שטיינמץ. הקורפוס השתתף בקרב גרבלוט, המצור על מץ, קרב האלו, קרב אמיין וקרב סן קוונטין. לאחר המלחמה הוצב הקורפוס במחוז הצבאי החמישי ובסיסו היה בקובלנץ.

מלחמת העולם הראשונה

עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה באוגוסט 1914, היה הקורפוס תחת פיקוד אריך טילף פון טשפה אונד ויידנבאך. הוא נערך בחזית המערבית במסגרת הארמייה הרביעית של אלברכט, דוכס וירטמברג. הקורפוס נטל חלק במערכה על הגבולות, ובאוקטובר הועבר תחת פיקוד הארמייה השלישית ונטל חלק בקרב שמפאן הראשון. במאי 1915 הוא הועבר להילחם בקרב ארטואה השני, ובספטמבר של אותה שנה נטל חלק בקרב שמפאן השני. בדצמבר 1916 הועבר הקורפוס לחזית המזרחית, אולם במרץ 1917 הוחזר לחזית המערבית כחלק מפלגת הארמייה B. הוא לחם במסגרת מתקפת האביב ומתקפת מאה הימים ופורק עם סיום המלחמה.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0