הקורפוס הרביעי (האימפריה הגרמנית)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הקורפוס הרביעי
IV. Armee-Korps
סמל מפקדת קורפוס בצבא הקיסרי הגרמני
סמל מפקדת קורפוס בצבא הקיסרי הגרמני
פרטים
מדינה פרוסיהפרוסיה פרוסיה
הקיסרות הגרמניתהקיסרות הגרמנית הקיסרות הגרמנית
שיוך Prussian standard.jpg הצבא הפרוסי
Wappen Deutsches Reich - Reichsadler 1889.png צבא הקיסרות הגרמנית
סוג קורפוס
בסיס האם מגדבורג
אירועים ותאריכים
תקופת הפעילות 3 באוקטובר 18157 ביולי 1919 (103 שנים)
מלחמות מלחמת אוסטריה-פרוסיה
מלחמת צרפת-פרוסיה
מלחמת העולם הראשונה

הקורפוס הרביעיגרמנית: IV. Armee-Korps) היה קורפוס בצבא הפרוסי ומאוחר יותר בצבא הקיסרות הגרמנית. הקורפוס לחם במלחמת אוסטריה-פרוסיה, מלחמת צרפת-פרוסיה ומלחמת העולם הראשונה ופורק ב-1919.

היסטוריה

מלחמת אוסטריה-פרוסיה

הקורפוס הרביעי הוקם ב-3 באוקטובר 1815. כמפקדו הראשון מונה פרידריך פון קלייסט. ב-1866 לחם הקורפוס במלחמת אוסטריה-פרוסיה כחלק מהארמייה הראשונה בפיקוד פרידריך קרל, נסיך פרוסיה. במהלך מלחמה זו, לא היה לקורפוס מפקד ישיר, והנסיך פרידריך קרל פיקד בעצמו על מפקדי הדיוויזיות (מצב דומה שרר בקורפוס השלישי). הקורפוס השתתף בין היתר בקרב קניגרץ.

מלחמת צרפת-פרוסיה

לאחר מלחמת אוסטריה-פרוסיה מונה גוסטב פון אלבנסלבן למפקד הקורפוס הרביעי. בזמן שאחיו, קונסטנטין פון אלבנסלבן מונה למפקד הקורפוס השלישי. בין השנים 1870-1871 השתתף הקורפוס במלחמת צרפת-פרוסיה כחלק מהארמייה השנייה בפיקוד פרידריך קרל, נסיך פרוסיה. הקורפוס לחם בקרב בומונט, קרב סדאן המצור על פריז. עם סיום המלחמה אוחד הצבא הפרוסי עם צבאותיהן של שאר מדינות גרמניה ליצירת צבא הקיסרות הגרמנית, אולם הקורפוס הרביעי שמר על זהותו הפרוסית. בסיסו היה במגדבורג.

מלחמת העולם הראשונה

עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה באוגוסט 1914, היה הקורפוס תחת פיקוד פרידריך סיקסט פון ארמין. הוא נערך בחזית המערבית במסגרת הארמייה הראשונה של אלכסנדר פון קלוק. הקורפוס נטל חלק בקרבות מונס, לה קאטו ובקרב על המארן. ב-1916 נטל הקורפוס חלק בקרבות באראס בקרב ארטואה השני ובקרב על הסום.

ב-1 במרץ 1917 מונה פון ארמין למפקד הארמייה הרביעית, ובמקומו מונה ריכרד פון קראיוול למפקד הקורפוס הרביעי. תחת פיקודו השתתף הקורפוס במתקפות באראס, במתקפת האביב ומתקפת מאה הימים. לאחר המלחמה פורק הקורפוס לאחר יותר מ-100 שנות קיום.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא הקורפוס הרביעי בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0