המשמר העממי המתנדב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית ארגון ריקה. המשמר העממי המתנדברוסית: Добровольная Народная Дружина, בראשי תיבות: ДНД), או המיליציה מתנדבת העממית, היו יחידות מתנדבות לשמירה על הסדר הציבורי בברית המועצות וברוסיה בדומה למשמר השכונות.

היסטוריה

המשמרות העממיים לתמיכה באכיפת החוק הוצגו לראשונה באימפריה הרוסית בשנת 1913. לאחר המהפכה הרוסית בשנת 1917 אורגנו צורות שונות של שומרים ועובדים לא-ממשלתיים וארגוני איכרים, שהתפרקו בראשית שנות השלושים. במקומם הוקמה האגודה המתנדבת לתמיכה במיליציה (ОСОДМИЛ). בשנת 1932 היא הוכפפה למיליציה ושמה שונה ל"גדודי התמיכה במיליציה" (БРИГАДМИЛ).

ברית המועצות

מערכת המשמרות המתנדבים הוצגה בהחלטה משותפת של הוועד המרכזי של המפלגה הקומוניסטית ומועצת השרים של ברית המועצות מ-2 במרץ 1959 אודות השתתפות הפועלים בשמירה על הסדר הציבורי, החלטה שפורסמה והופצה באופן נרחב עוד בשנת 1958, עם הקמת המשמר המתנדב בלנינגרד. רשמית המשמר פעל בכפיפות למיליציה, אף שאנשיו הורכבו מנציגי המועצות, האיגודים המקצועיים, הקומסומול ועוד.

סיירי המשמר לוו לעיתים על ידי שוטרים, לצורך הכוונה כללית ותמיכה רשמית. הסיירים יכלו לבצע מעצרים אזרחיים של עבריינים זעירים שונים: שיכורים, חוליגנים וכו'. הם שימשו גם ככח תמיכה למשטרה בעת ביצוע מעצרים שאינם מסוכנים ובחובות אחרות של אכיפת החוק.[1]

שנת 1974 נשיאות הסובייט העליון של ברית-המועצות פרסמה צו "אודות תפקידיו העיקריים וזכויות המשמר העממי המתנדב בשמירה על הסדר הציבורי" ותחת צו זה תפקד המשמר עד להתפרקות ברית המועצות. המשמרות פעלו בעיקר בשכונות עירוניות ונציגיהן בסרטי זרוע אדומים ועליהם הכיתוב "ДНД" או "дружинник".

הפדרציה הרוסית

ניסיונות להקים מחדש ארגוני אכיפת חוק ציבוריים ברוסיה החלו כבר בשנת 1992 אך לא זכו לתמיכת השלטון. בשנים 2008 עד 2011 ברוסיה, ביוזמת תנועת הנוער נאשי, הוקמו פלוגות שנקראו משמרות הנוער המתנדבות, אך הפרויקט הושבת ביולי 2011.

משטרת העיר מוסקבה של ומשטרת סנקט פטרבורג ומחוז לנינגרד מפעילות יחידות סמך של מתנדבים המסייעים בפעילויות שנועדו לשמור על הסדר הציבורי. יחידות דומות הוקמו באפריל 2014 במשטרות ערים נוספות אך לא ככוחות ציבוריים תומכים אלא כיחידה משטרתית, בכל מחוזות רוסיה תחת כוחות המשטרה האזוריות והעירוניות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא המשמר העממי המתנדב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Voluntary Militia and Courts, Soviet Studies, Vol. 11, No. 2 (October, 1959), pp. 214-217
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

המשמר העממי המתנדב30280614