הכוחות המזוינים של רפובליקת קזחסטן
זרועות | |
---|---|
כוחות היבשה | |
כוחות ההגנה האווירית | |
הצי הימי |
הכוחות המזוינים של הרפובליקה של קזחסטן (ברוסית: Вооружённые силы Республики Казахстан, בקזחית: Қазақстанның Қарулы Күштері, Qazaqstannyŋ Qaruly Küşterı) הם הכוחות המזוינים המאוחדים של קזחסטן. הם מורכבים משלוש זרועות: כוחות יבשה, כוחות ימיים וכוחות הגנה אווירית. וכן מארבעה מערכים עצמאיים: כוחות תקיפה אוויריים, כוחות מיוחדים, כוחות ותותחנים וכוחות טריטוריאליים. המשמר הלאומי, ההגנה האזרחית, שירות הגבולות ושירות האבטחה הממלכתי משמשים כשלוחות צבאיות של הכוחות המזוינים. מדיניות ההגנה הלאומית מבוססות על חוקת קזחסטן. הם מבטיחים את השמירה על עצמאותה וריבונותה של המדינה ושלמות שטחה היבשתי, המים הטריטוריאליים והמרחב האווירי והסדר החוקתי שלה. הכוחות המזוינים של קזחסטן פועלים תחת משרד ההגנה של קזחסטן.
כוח אדם
כוח האדם מונה כ-135,000 חיילים בשירות בפעיל ועוד 32,000 אנשים ביחידות שאינן חלק מזרועות האוויר, הים או היבשה.[1]
המטה הכללי
המטה הכללי הוא הגוף המרכזי לניהול הכוחות המזוינים של המדינה בימי שלום ומלחמה.
היסטוריה
ב-7 במאי 1992, נשיא קזחסטן ביצע מספר פעולות בנושא הגנה: הוא חתם על צו ל'הקמת הכוחות המזוינים של הרפובליקה של קזחסטן', הפיכתה של ועדת ההגנה הממלכתית של הרפובליקה של קזחסטן למשרד ההגנה ומינויו של הגנרל-קולונל סגאדת נורמגמבטוב לשר ההגנה של קזחסטן. מוכתר אלטינבאייב כיהן כשר ההגנה פעמיים, פעם האחרונה מדצמבר 2001 עד ינואר 2007.
ב-30 ביוני 1992 בעקבות התמוטטות ברית המועצות, התפרק המחוז הצבאי של טורקסטן של הכוחות המזוינים הסובייטים. קבוצת הכוחות החזקה ביותר מהמחוז הצבאי של טורקסטן הפכה למרכיב העיקרי של הצבא החדש של קזחסטן. קזחסטן קיבלה את כל יחידות הארמייה ה-40 (הארמייה ה-32 לשעבר) וחלק מהקורפוס ה-17, כולל 6 דיוויזיות של כוחות יבשה, בסיסי אחסון, חטיבות הנחיתה האוויריות ה-14 וה-35, 2 חטיבות רקטות, 2 גדודי ארטילריה ו- כמות גדולה של ציוד שהוצאה מאזור אוראל לאחר חתימת האמנה על הכוחות המזוינים הקונבנציונליים באירופה.
קזחסטן ערכה את המצעד הצבאי הראשון בתולדותיה ב-7 במאי 2013, במהלכו נחגג לראשונה יום מגן המולדת כחג הלאומי. במהלך הטקס הועלתה האישה הראשונה לדרגת אלוף. [2] קזחסטן היא חברה מייסדת ב- CSTO וב- SCO . לקזחסטן יש גם תוכנית פעולה של שותפות אישית עם נאט"ו [3] ושיתוף פעולה אסטרטגי עם הכוחות המזוינים הטורקים . [4]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 2021 Kazakhstan Military Strength, www.globalfirepower.com
- ^ "First Military Parade in Kazakhstan". The Gazette of Central Asia. Satrapia. 7 במאי 2013.
{{cite news}}
: (עזרה) - ^ Marketos, Thrassy N. (2008-11-21). China's Energy Geopolitics: The Shanghai Cooperation Organization and Central Asia (באנגלית). Routledge. ISBN 9781134106028.
- ^ "Kazakhstan and Turkey expand cooperation on defense". The Republic of Kazakhstan Ministry of Foreign Affairs. 1 באוקטובר 2014. אורכב מ-המקור ב-4 בפברואר 2020.
{{cite web}}
: (עזרה)
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] הכוחות המזוינים של רפובליקת קזחסטן32952367