החוג ללימודי עבודה, אוניברסיטת תל אביב
החוג ללימודי עבודה באוניברסיטת תל אביב הוא חוג בין-תחומי בפקולטה למדעי החברה המשוייך לביה"ס ללימודי חברה ומדיניות העוסק במחקר והוראה של ניהול משאבי אנוש, יחסי עבודה, ניתוח תהליכים בשוק העבודה, לימודי הארגון והיסטוריה של העבודה. החוג מציע תוכניות לתואר ראשון, תואר שני ודוקטורט ומשלב גישה אקדמית-מחקרית עם אוריינטציה יישומית.
הלימודים בחוג
מטרת הלימודים בחוג ללימודי עבודה היא להכיר לתלמידים את הגישות התאורטיות והממצאים האמפיריים בתחומים של עולם העבודה, כמו גם את האספקטים המעשיים של עולם זה. נלמדות גישות המחקר האיכותניות, הכמותיות וההיסטוריות הנהוגות בתחום. התוכנית שמה דגש על ניתוח מערכת יחסי העבודה הישראלית ומגוון היחסים והקבוצות שבה.
החוג הוא היחיד בישראל בתחום זה. הוא קיים למעלה מארבעים שנה. עד תחילת העשור השני של המאה ה-21 הציע החוג לימודים לתארים מתקדמים בלבד.
התוכנית עוסקת בפעילותם של שוקי עבודה, גישות לניהול עובדים, תהליכים ארגוניים, דיני עבודה, מקומה של העבודה בשיח הפוליטי, בעולם הרוח ובהיסטוריה. החוג משלב מספר תחומים דיסיפלינריים (כגון ניהול, כלכלה, משפטים, היסטוריה, פסיכולוגיה וסוציולוגיה), ובוחן את הקשרים ביניהם.
חברי הסגל בחוג
חברי הסגל בחוג הם חוקרים בעלי רקע מגוון הכולל סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, פסיכולוגיה, יחסי עבודה, היסטוריה של העבודה וניהול, תאוריה והתנהגות ארגונית, דיני עבודה, ניהול משאבי אנוש, פיתוח וייעוץ ארגוני.
עם חברי הסגל בחוג נמנו פרופ' אריה שירום, ממייסדי החוג, פרופ' אריה גלוברזון, פרופ' דן יעקבסון, פרופ' יואב ורדי, פרופ' ינון כהן ופרופ' משה סמיונוב.
עם הסגל הבכיר הנוכחי של החוג נמנים הפרופסורים יצחק הברפלד, גיא מונדלק (המלמד גם בפקולטה למשפטים), חיה שטייר, גדעון קונדה, דוד דה-פריס ואלי וייץ.
קישורים חיצוניים
- אתר החוג ללימודי עבודה
- עמרי זרחוביץ', תיאוריות שוק חופשי כבר לא שולטות אך מרקס רלוונטי: כך השתנו לימודי העבודה ב-50 השנים האחרונות, באתר גלובס, 2 בנובמבר 2018
26567247החוג ללימודי עבודה, אוניברסיטת תל אביב