האנדרטה הגדולה בגבעת מאנסו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
האנדרטה הגדולה בגבעת מאנסו
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
מידע כללי
על שם קים איל-סונג, קים ג'ונג איל
הקמה ובנייה
תקופת הבנייה ? – 1972 (פסלו של קים איל-סונג)
2011 (פסלו של קים ג'ונג איל)
מידות
גובה 22 מטר מטר

האנדרטה הגדולה בגבעת מאנסוקוריאנית: 만수대대기념비), או האנדרטה הגדולה, היא קומפלקס של מונומנטים בלב פיונגיאנג, בירת קוריאה הצפונית. האנדרטה כוללת 229 פסלי דמויות, המנציחים את ההיסטוריה של המאבק המהפכני של העם הקוריאני לקראת עצמאות, ובמיוחד את מנהיגיו.

החלק המרכזי של האנדרטה, שהוא גם המוכר ביותר, מורכב משני פסלי ארד בגובה 22 מטר כל אחד[1] בדמותם של אבי האומה והנשיא הנצחי של הרפובליקה, קים איל-סונג (משמאל בתמונה), ובנו ויורשו בתפקיד המנהיג העליון של קוריאה הצפונית, קים ג'ונג-איל (מימין בתמונה).

היסטוריה

האנדרטה הושקה במקור בחודש אפריל 1972, לרגל יום הולדתו ה-60 של קים איל-סונג. בעת ההשקה, האנדרטה כללה רק את פסלו של קים איל-סונג, שהיה עשוי במקור מזהב, אך מאוחר יותר שונה לארד.[2]

בעקבות פטירתו של קים ג'ונג-איל בשנת 2011, נוספה לאנדרטה גם פסלו, מצפון לפסל הישן של קים ג'ונג-איל. במקביל, בוצע שינוי קל בפסלו של איל-סונג, כך שישקף את דמותו בגיל מאוחר יותר, ובעודו מחייך. במקור, פסלו של קים ג'ונג-איל כלל מעיל ארוך שעטף את הדמות, אך העיצוב שונה זמן קצר לאחר מכן למעיל מסוג אנוראק.[3]

מקורות מקוריאה הדרומית העריכו כי עלות פסלו של קים ג'ונג-איל הייתה בסביבות ה-10 מיליון דולר, כאשר לשם גיוס הסכום הנדרש, העובדים הצפון-קוריאנים שעבדו בחו"ל בתקופה זו נדרשו על ידי המשטר לתרום כל אחד 150 דולר לשם בניית האנדרטה.[4]

תיאור האנדרטה

האנדרטה לאורך השנים: 
משמאל: תמונה משנת 2010 עם הפסל המקורי של קים איל-סונג.
למעלה מימין: תמונה משנת 2012: הוספת פסלו של קים ג'ונג-איל וכן עיצוב מחודש לפסלו של קים איל-סונג.
למטה מימין: תמונה משנת 2014: מעיל חדש שעוצב לפסלו של קים ג'ונג-איל.

מאחורי הפסלים המרכזיים באנדרטה ממוקם מבנה מוזיאון המהפכה הקוריאנית, כאשר עליו מוצג ציור קיר של הר פאקטו,[5] אשר נחשב כהר קדוש בקוריאה הצפונית, וכבעל קשר ישיר למהפכה הקוריאנית ולחייו של קים איל-סונג.

מצדי הפסלים המרכזיים, לאורך שני השבילים העוקפים את הפסלים ומובילים למוזיאון, מוצגים פסלים שונים בקנה מידה קטן יותר של חיילים, פועלים, ואיכרים אשר לקחו חלק במאבק המהפכני להגשמת המהפכה הסוציאליסטית. הגובה הממוצע של פסלים אלו הוא כ-5 מטר.

כל המבקרים באתר, בין אם תושבים מקומיים ובין אם מבקרים זרים, מצופים לקוד בפני האנדרטה, וכן להניח פרחים למרגלותיה לשם הפגנת כבוד. כמו כן, ובניגוד לטענה נפוצה, לא חל איסור לצלם את האנדרטה, אך עם זאת, יש לוודא כי התמונות כוללות את שני הפסלים בשלמותם, וכן להקפיד על צילום מחזית האנדרטה[6].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Travel report from BBC, BBC, נבדק ב-2014-04-29
  2. ^ "Mansudae Grand Monument". Lonely Planet. נבדק ב-2017-03-06. Every itinerary features this larger-than-life bronze statue of the Great Leader, to which a statue of Kim Jong-il in his trademark parka was added in 2012 following the Dear Leader’s death. The first statue was unveiled in 1972 to celebrate Kim Il-sung's 60th birthday. It was originally covered in gold leaf, but apparently at the objection of the Chinese, who were effectively funding the North Korean economy, this was later removed in favour of the scrubbed bronze on display today.
  3. ^ Willoughby, Robert (2014). North Korea: The Bradt Travel Guide (Third ed.). Chalfront: Bradt Travel Guides. p. 132. ISBN 978-1-84162-476-1.
  4. ^ Firn, Mike (5 בדצמבר 2012). "Kim Jong-il personality cult costs North Korea £62m". Daily Telegraph. {{cite news}}: (עזרה)
  5. ^ Vale, Paul (2012-04-13). "North Korea Statues: Kim Jong-Un Attends Ceremony In Pyongyang For Unveiling Of Family Monuments". The Huffington Post UK. AOL (UK) Limited. נבדק ב-2017-03-06. North Korean leader Kim Jong-Un has attended a ceremony to unveil the country’s latest political monuments - a statue of his late father Kim Jong-il, which stands next to that of his grandfather, Kim il-Sung. The twin behemoths, created from bronze, form the centre-piece of the Mansudae Grand Monument in the capital, Pyongyang.
  6. ^ CNN, ג'טרו מולן (2014-12-18). "לא רק סוני: מה עוד משגע את צפון קוריאה?". Ynet. נבדק ב-2018-10-12.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0