האיגוד ההומניסטי והאתי הבין-לאומי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוגו האיגוד

האיגוד ההומניסטי והאתי הבינלאומי (International Humanist and Ethical Union) הוא ארגון-גג בינלאומי של יותר ממאה ארגונים הומניסטיים, רציונליסטיים, חילוניים, ספקניים, תומכים במחשבה חופשית ובעלי אופי דומה. האיגוד הוקם בשנת 1952, וכיום חברים בו יותר ממאה ארגוני הומניזם חילוני ביותר מארבעים מדינות, בהם גם האגודה ההומניסטית הבריטית.

אודות

הארגון הוקם באמסטרדם בשנת 1952 ונרשם בניו יורק. נשיאו הראשון של הארגון היה היהודי-הולנדי יאן ואן פראג, אשר שימש בתפקיד משנת 1952 ל-1975. בשנת 2002, לרגל חמישים שנה לארגון, העצרת הכללית של הארגון אישרה את "הצהרת אמסטרדם", אשר אמורה להיות ההצהרה הרשמית של ההומניזם. מדי כמה שנים מעניק הארגון את פרס האיגוד, "International Humanist Award". האיגוד מוציא לאור מגזין בשם "International Humanist News".

מדי שלוש שנים האיגוד עורך את "הקונגרס ההומניסטי הבינלאומי", בכל פעם במדינה אחרת, בניהולו של ארגון הומניסטי מקומי במדינה המארחת. עד כה נערכו כ-20 קונגרסים. בשנת 2014 נערך הקונגרס באוקספורד, קונגרס 2017 היה אמור להתכנס בסאו פאולו, באירוחה של "הליגה החילונית-הומניסטית של ברזיל" אך שינויים במצב הכלכלי בברזיל והטלת חרם נסיעה לארצות הברית גרמו לביטולו של הקונגרס. הקונגרס הבא בא אמור להתכנס בשנת 2020 במיאמי בארצות הברית.

מטרות האיגוד

המטרות האסטרטגיות של האיגוד הן:

  • לקדם את עמדת החיים ההומניסטית והלא-תאיסטית ברחבי העולם
  • לייצג את ההומניזם בארגונים ובקהילה הבינלאומית
  • להגן על הזכויות וזכויות האדם של הומניסטים
  • לפתח את ההומניזם המאורגן ברחבי העולם
  • לבנות ארגון בינלאומי חזק ואפקטיבי

ההצהרה המינימלית

כל ארגון המעוניין להיות חבר בתנועה צריך קבל עליו את ההצהרה המינימלית של התנועה:

הומינזם היא עמדת חיים דמוקרטית ואתית, אשר מאשרת שבני אדם הם בעלי זכות וחובה לעצב את חייהם ולתת להם משמעות. היא תומכת בבניית חברה יותר הומנית בעזרת אתיקה שמבוססת על ערכים אנושיים וטבעיים ברוח של תבונה וחקירה חופשית של בני האדם. זוהי אינה דעה תאיסטית ואינה מקבלת רעיונות על-טבעיים אודות המציאות.

IHEU bylaw 5.1

ראו גם

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0