דריה הניג שקד
דריה הניג שקד (נולדה ב-24 בספטמבר 1978) היא מייסדת WeAct Ventures, משקיעת הון סיכון, יזמת חברתית הלוחמת לשוויון, צדק חברתי ונוכחות נשית במוקדי השפעה. כאקטיביסטית בתחום השוויון המגדרי, יזמה את מדד סופרסונס לניהול מתקדם[1] והצביעה על מיעוט נשים בהנהגה העסקית והפוליטית כדבר המשתקף בהחלטות מדיניות כלכליות וחברתיות ופוגע בהם[2].
מייסדת קהילת WEACT לקידום יזמות בעולם החדשנות. ראש קרן השקעות, התומכת במיזמים שמובילות נשים[2]. הניג שקד עוסקת בהנגשת הון ליזמיות ובקידום מנהיגות נשית. עסקה בניהול ביטוח סיכוני סחר חוץ, שת"פ ממשלתי-פרטי, ייזום פרויקטים חברתיים, פיתוח עסקי, ניהול פילנתרופיה, שיווק, קשרי חוץ, ייעוץ תקשורתי, וניהול לוגיסטי[3].
ביוגרפיה
הניג שקד זכתה בילדותה פעמיים באליפות ישראל בקפיצות ראווה על סוסים. שירתה כקצינה בחטיבת פיקוד צפון בדובר צה"ל. מיד לאחר שירותה הצבאי ובמקביל ללימודיה באוניברסיטה, עבדה במשרדי הממשלה במשך שבע שנים. עבדה כיועצת תקשורת במשרד ראש הממשלה, במשרד המשפטים ובמשרד הבינוי והשיכון. בתקופת כהונתו של ברק כראש ממשלה עסקה בתהליך היציאה מלבנון. בתקופת כהונתו של שרון כראש ממשלה וכהונתו של הרצוג כשר הבינוי והשיכון הייתה אחראית במסגרת המשרד על ישובם מחדש של המפונים בעקבות תוכנית ההתנתקות. בנוסף עבדה בשירותי הביטחון[4][5].
עורכת דין מוסמכת. בעלת תואר בוגר במשפטים באוניברסיטת בר-אילן. התמחות בפרקליטות מחוז מרכז בתחום המשפט הפלילי. בוגרת תוכנית המנהלים, אוניברסיטת סינגולריטי, קליפורניה. בוגרת תוכנית מנהלות, אוניברסיטת סטנפורד.
מ 2006 עד 2016 שמשה בתפקידים בכירים ובכללם סמנכ"לית, בקרן ההשקעות החברתיות ויטאל קפיטל[6] של איש העסקים איתן סטיבה. הקרן מנהלת השקעות בסכום כולל של 350 מיליון דולר, כמעט כולן ביבשת אפריקה. מטרת הקרן לסייע לאוכלוסיות מעוטות אמצעים, בעיקר באפריקה ובאסיה באמצעות השקעה בחקלאות ובייצור מזון, דיור, מי שתייה, בריאות, רווחה, ובדגש על דיאלוג עם האוכלוסייה המקומית[7] . במסגרת זו עסקה הניג שקד בפרויקטים בתחום הבינוי, בתי חולים, אנרגיה חלופית וחקלאות.
ב-2016, לאחר פטירתו של אביה, עברה עם בעלה ושלוושת ילדיהם לסיליקון ואלי.
בנובמבר 2016 ייסדה את WeAct Ventures- Women Entrepreneurs Act - משלחות של יזמיות ישראליות לסיליקון ואלי שמטרתן ליצר רשת קשרים וכלים הדרושים ליזמיות להצמיח מיזמים באמצעות המשאבים הקיימים בסיליקון ואלי. הקבלה למשלחות הייתה קשורה בהוכחת היתכנות המיזם של היזמיות. נבחן הערך הכלכלי והחברתי של המיזמים[6][8]. המשלחות זכו להצלחה רבה וסיקור תקשורתי רב. במשלחת השלישית אף בחרה הניג שקד להשקיע כלכלית בסטרטאפים של היזמיות שהשתתפו בה. במקביל ליוזמה שלה להפגיש בין יזמיות ישראליות לבין משקיעים אמריקנים בעמק הסיליקון היא סייעה וייעצה גם לנשות עסקים מהעולם, שביקשו ליישם את הרעיון גם במדינותיהן[9].
הניג שקד הקימה בפייסבוק את קהילת weact, פלטפורמה המהווה עבור אלפי נשים הנמצאות בה, מרכז הזדמנויות ייעוץ ושיתוף המתאפיין בסולידריות ושיתופי פעולה.
הניג שקד זיהתה כי מכוון שבעולם ההשקעות יש הומוגניות גברית יש ליזמיות פחות סיכוי לקדם את הסטרטאפ שלהן. גברים משקיעים ביזמים גברים ומעסיקים גברים בשל נטית האדם להעדיף את הדומה לו והדבר מנציח שוק שכמעט כולו גברי. החזון של הניג שקד היה שינוי הדרגתי של מצב זה והנעת מהלך של חינוך השוק מחדש. כדי לקדם את חזונה נפגשה עם מאות דמוית מרכזיות בסיליקון ואלי והציגה בפניהם את תוכניתה ליצור קרן המשקיעה בקרנות המשקיעות ביזמיות ואת היתרונות הכלכליים של תוכניתה. היא הצביעה על כך שעל פי מחקרים, לקרנות בהובלת נשים, וכן לגוון מגדרי בקרנות, יש יתרון כלכלי. בהמשך שונה המודל מ-fund to fund למודל פיננסי המשקיע ביזמיות באופן פרטני - גוף השקעות בשם Stride Ventures.
הניג שקד מנכ"לית Stride Ventures לקידום שוויון מגדרי בחדשנות ובהשקעות. במסגרת גוף השקעות זה היא משקיעה בקרנות השקעות שהקימו נשים במטרה להשקיע ביזמיות[10]. משקיעות ההון בסיליקון ואלי עובדות כמעט תמיד בקרנות הון סיכון בהן הן מהוות מיעוט זניח. גוף ההשקעות של הניג שקד משקיע כלכלית במשקיעות מנוסות שמייסדות קרן עצמאית משלהן. הגוף השקיע ב-7 קרנות הון סיכון שמובילות נשים, ב-22 קרנות וחברות ומנהל את כספם של כ-40 שותפים מוגבלים (LP)[11].
בסוף 2022 חזרה עם משפחתה לישראל. מ-2023 בתקופת ניסיון ההפיכה המשפטית הייתה ממובילי המאבק נגד ניסיון זה ושימשה כסגנית מנכ"ל מטה המחאה[12].
קישורים חיצוניים
- שירות כלכליסט, יזמיות ישראליות ינסו למצוא משקיעים בעמק הסיליקון, באתר כלכליסט, 4 ביולי 2017
- עדי הגין, דריה הניג שקד: נשים ישראליות הן חסרות פחד, באתר onlife
- אמיר בוגן, ניו יורק, המשקיעה הישראלית מעמק הסיליקון שמשקיעה בנשים שמשקיעות בנשים, באתר ynet, 14 באפריל 2021
הערות שוליים
- ^ עשרה הדברים שמניעים את היזמים והיזמות שראיינו, באתר Startup for Startup
- ^ 2.0 2.1 דריה הניג שקד, מגיע לנו ג'סינדה ארדרן ישראלית, באתר TheMarker, 6 ביולי 2020
- ^ דריה הניג שקד, באתר Supersonas - נוכחות נשית, נקודה • Supersonas - נוכחות נשית, נקודה
- ^ פרק 77 - זה בסדר לקחת סיכונים ולהיכשל - דריה הניג שקד by עושים שינוי - שיחות עם אנשים שממציאים את עצמם בכל פעם מחדש, באתר Spotify for Podcasters (באנגלית)
- ^ המשפיעות ברדיו תל אביב: המשפיעות עם דריה הניג שקד, יום שני, 28 ביוני, 2021 on Apple Podcasts, באתר Apple Podcasts (באנגלית אמריקאית)
- ^ 6.0 6.1 יזמיות ישראליות ינסו למצוא משקיעים בעמק הסיליקון, באתר כלכליסט, 4 ביולי 2017
- ^ איתן סטיבה: משקיע האימפקט שהפך לאסטרונאוט, באתר אייס, 6 בספטמבר 2023
- ^ משלחת יזמיות ישראליות יוצאת לסיליקון וואלי
- ^ אמיר בוגן, המשקיעה הישראלית מעמק הסיליקון שמשקיעה בנשים שמשקיעות בנשים, באתר ynet, 14 באפריל 2021
- ^ [עושים עסקים הגשר לסיליקון ואלי – דריה הניג שקד], באתר Spreaker (באנגלית)
- ^ Spotify, open.spotify.com
- ^ האנשים שמאחורי המחאה, באתר 100-2020.webflow.io
דריה הניג שקד39884499Q126371518