דליס דה בורגון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דליס דה בורגון
Le Délice de Bourgogne
פרוסת דליס דה בורגון

גבינת דליס דה בורגוןצרפתית: Le Délice de Bourgogne) היא גבינה צרפתית מחלב פרה ממחוז בורגון בצרפת שהפכה מפורסמת ופופולרית. היא יוצרה לראשונה בשנת 1975 על ידי Jean Lincet ב-Fromagerie Lincet. זוהי גבינת שמנת משולשת בשלה רכה (גבינת שמנת משולשת היא לפחות 75% שומן מהחומר היבש ונוצרת על ידי הוספת שמנת לחלב). המרקם הקרמי נובע מהשמנת הנוספת שמתווספת בתהליך ייצור הגבינה.

מאפיינים

המרקם שלה חלק וקרמי, בעוד הטעמים חריפים, חמוצים, מלוחים, חמאתיים ופטריים. הקליפה לבנה, רכה ודי חריפה. מומלץ להגיש את הגבינה בפני עצמה או לשלב אותה עם סיידרים ויין לבן.

תיאור

  • קליפה פורחת לבנה
  • מרקם הומוגני - מצבע שנהב עד לצבע צהוב חיוור
  • ניחוחות של פטריות ליד הקליפה
  • מרקם טעים, עדין - מתון ומעט חומצי

התאמה

  • יינות לבנים (כלומר שמפניה, מירסו, שאבלי גראן קרו)
  • יינות אדומים (כלומר Epineuil)

סוגים

  • דליס דה בורגון 2 ק"ג (יישון = שבועיים)
  • דליס דה בורגון 200 גרם (יישון = שבוע)

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דליס דה בורגון בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0