דליה פרשקר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ריקה. דליה פרשקר (נולדה ב-1943) היא יזמית הייטק ישראלית, ממקימי חברת "המימד החדיש".

ביוגרפיה

דליה פרשקר נולדה ב-1943 בתל אביב, השנייה מבין שלושה ילדים, בת לסוניה ויהושע כצמן, שעלו בשנת 1933 מפינסק שבבלארוס. אביה היא מחזיק תיק "הפועל" במועצת פועלי תל אביב[1] וממלא מקום מזכיר מועצת פועלי תל אביב[2], ואמה הייתה עקרת בית.

למדה במגמה ריאלית בתיכון עירוני א' בתל אביב. ב-1961 התגייסה לצה"ל והוכשרה בממר"ם כמתכנתת בקורס תכנות הראשון שנערך בצה"ל, על מחשבי פילקו. היא הוצבה ביחידה 180 - יחידת המחשב של חיל האוויר. בזמן שירותה למדה סטטיסטיקה בשלוחה התל אביבית של האוניברסיטה העברית בירושלים, וכשנה לאחר שחרורה מצה"ל קיבלה תואר ראשון.

לאחר שחרורה מצה"ל עברה לעבוד בחברת יבמ ישראל, וכעבור שנים אחדות עברה לארצות הברית, לשם לימודי בעלה לדוקטורט באוניברסיטת נורת'ווסטרן שבאילינוי.

בארצות הברית הכירה את מייסדי חברת התוכנה SIR, שפיתחה מסד נתונים יחסי ששימש מוסדות מחקר. בסוף שנות ה-70 הקימה פרשקר חברה ששיווקה תוכנה זו בישראל ופיתחה תוכנה נוספת על בסיס תוכנה זו.

יחד עם שני שותפים, יוסי הולנדר ורוני ענב, הקימה בשנת 1984 את חברת "המימד הרביעי", שבהמשך שינתה את שמה ל"המימד החדיש". החברה פיתחה תוכנה בשם Control-M לתזמון עיבודים במחשבים מרכזיים. החברה לא גייסה הון ממשקיעים חיצוניים, ובשנת 1989 נאלצו השלושה למשכן את בתיהם כדי לממן את רכישת זכויות ההפצה של מוצרי החברה בחזרה מהמפיץ בארצות הברית, לאחר שלא עמד ביעדי המכירות. ב-1992 הונפקה החברה בנאסד"ק לפי שווי של 120 מיליון דולר, ובשנת 1999 נמכרה לחברת BMC Software תמורת 650 מיליון דולר, האקזיט הגדול ביותר בישראל עד אז.[3] לאחר מכירת החברה המשיכה פרשקר לעבוד בה במשך כשנה, ולאחר מכן פרשה. היא משקיעה בחברות הזנק אחדות.

נמנית עם המנטוריות של מיזם Woman2Woman של עמותת בוגרי 8200 (ש.מ.2)[4] וחברה בחבר הנאמנים של האקדמית תל אביב-יפו,[5] ובחבר הנאמנים של המכון למחקרי ביטחון לאומי.[6]

חיים אישיים

אחיה חיים כצמן הוא המייסד ובעל השליטה של חברת הנדל"ן גזית גלוב.

זמן קצר לאחר סיום שירותה בצה"ל נישאה ליוסי פרשקר, שלימים היה פרופסור להנדסה אזרחית בטכניון והמדען הראשי במשרד התחבורה, ונפטר באוגוסט 2021.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0