דיפלס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דיפלס
Δίπλες

דיפלס או טיפלסיוונית: Δίπλες) הוא קינוח יווני מהפלופונסוס, העשוי מבצק דק דמוי עלה. הקינוח בעצם זהה לכנפי מלאך, אלא שהן טבולות בסירופ במקום להגיש אותן יבשות.

מאפיינים

את הבצק מרדדים לרצועות ארוכות ודקות, מטגנים ומקפלים בשמן חם ואז טובלים בסירופ סוכר או דבש. [1] [2] ניתן לעשות דיפלס בצורות שונות, מהן הנפוצות ביותר הן עניבות פרפר וספירלות. דיפלס הם קינוח טיפוסי בפלופונסוס ומוגשים גם בחתונות ובחגיגות ראש השנה.[3]

צורה אחרת של הכנה משתמשת בתבנית ברזל טבולה בבלילת דיפלס ומבושלת בשמן בישול עד שהדיפלס נפרדים מהתבנית. הוא מכוסה אז בסירופ, אגוזי מלך מרוסקים וקינמון.

גלריה

לקריאה נוספת

  • רשימת סוגי סופגניות

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דיפלס בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Diples (Thiples) (Honey Rolls) Greek Dessert". Thursday for Dinner. אורכב מ-המקור ב-2013-10-17. נבדק ב-2009-11-08.
  2. ^ "Recette Nœuds (Thiples) - Cuisine du monde" (בצרפתית). Univers recette. אורכב מ-המקור ב-2009-04-29. נבדק ב-2009-11-08.
  3. ^ "New Year Traditions: Greek New Year". Australian Media Pty Ltd. נבדק ב-2009-11-08.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39753847דיפלס