דייוויד פאלמר (דמות בדיונית)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף דייוויד פאלמר)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דייוויד פאלמר
תוכנית טלוויזיה 24
גילום הדמות דניס הייזברט
מידע
גזע שחור
מין זכר
מקצוע חבר קונגרס
סנטור
נשיא ארצות הברית
חבר בקבוצה המפלגה הדמוקרטית
אזרחות אמריקאית
סיבת המוות נרצח

דייוויד פאלמראנגלית: David Palmer) הוא דמות בדיונית של סנטור, ובהמשך של נשיא ארצות הברית, בגילומו של דניס הייזברט, המופיעה בסדרת הטלוויזיה "24".

הסנטור האפרו-אמריקאי דייוויד פאלמר מתמודד בבחירות על תפקיד נשיא ארצות הברית, זוכה בבחירות (משודר בשנת 2002), והופך לנשיא האמריקאי השחור הראשון אי פעם. בשנת 2008, מספר שנים מאוחר יותר, ברק אובמה הופך לנשיא האמריקאי השחור הראשון. פרשנים פוליטיים רבים, ואף דניס הייזברט עצמו, טענו כי האופן בו הייזברט גילם את דמותו של פאלמר איפשרה לצופים רבים להרגיש נוח יותר עם הרעיון של נשיא אפרו-אמריקאי, וכתוצאה מכך ייתכן שסייעו לקמפיין הפוליטי של אובמה,[1] שנבחר לנשיא ה-44 של ארצות הברית ב-4 בנובמבר 2008, והיה לנשיא ארצות הברית האפרו-אמריקאי הראשון. פרשנים קראו לתופעה זו "אפקט פאלמר", בניגוד לאפקט בראדלי.[2] בתוכנית "הדיילי שואו" ששודרה ב-4 ביוני 2008, העיר המנחה ג'ון סטיוארט (בהתייחסות ברורה לדייוויד פאלמר) שברק אובמה, בזמנו - עדיין מתמודד בפריימריז של המפלגה הדמוקרטית, יהיה המועמד האפרו-אמריקאי הראשון לנשיא ארצות הברית "מאז העונה הראשונה של 24".

העונה השלישית של הסדרה (ששודרה בין אוקטובר 2002 למאי 2003) סובבת סביב קמפיין בחירתו מחדש של הנשיא דייוויד פאלמר. במהלך עימות טלוויזיוני, ג'ון קילר, יריבו של פאלמר, מאשים אותו בהתרועעות "עם אנשים בעלי אופי מוסרי מפוקפק", בהתייחסות למערכות היחסים שלו עם הדמויות שרי פאלמר ואן פקארד. האשמות דומות הופנו כלפי ברק אובמה, במהלך קמפיין הבחירות לנשיאות ארצות הברית 2008, בהתייחסות להתחברות שלו עם ג'רמיה רייט. קילר גם מציין את חוסר ההצלחה של פאלמר בתחום התעסוקה, שזו גם הביקורת העיקרית כלפי תקופת נשיאותו הראשונה של אובמה, ואחד מהנושאים שעלו במהלך הבחירות לנשיאות ארצות הברית 2012. בהמשך העונה, פעיל פוליטי בשם אלן מיליקן מאיים לטרפד את הצעת החוק של פאלמר בתחום הבריאות, בדומה למאבק של אובמה לחקיקת חוק הגנת החולה וטיפול בר השגה בשנת 2010.

33830265דייוויד פאלמר (דמות בדיונית)

  1. ^ Reynolds, Simon (2 ביולי 2008). "Haysbert: '24' president helped Obama". Digital Spy Limited. נבדק ב-2008-07-08. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Bryant, Nick (8 בנובמבר 2008). "Ten quick lessons from the US election". BBC. נבדק ב-2008-11-09. {{cite web}}: (עזרה)