דובגה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דובגה
Dovğа
מאכלים
סוג גבינה
מטבח אזרי
מוצא אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן
גבינות
סוג חלב פרה

דובגהאזרית: Dovğа) הוא מרק קר העשוי מיוגורט ועשבי תיבול הנפוץ באזרבייג'ן ואיראן[1][2].

המאכל מורכב מיוגורט, כוסברה, שמיר, נענע, תרד, אורז וחומוס שאותם מבשלים יחד ולאחר מכן מצננים[3][4][5].

לקינוח מספר גרסאות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימת גם גרסה איראנית בשם אבדוג (Abdug)[6].

נהוג לאכול הדובגה כמטבל ולהגישו קר או חם בהתאם לעונה ולאזור.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא דובגה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ laortravel9, מאכלים באזרבייג'ן שחובה לנסות - מדריך למטייל, באתר laor travels, ‏2023-07-26
  2. ^ zeevkazakov, טסים לבאקו? אלו המאכלים הקווקזים שאתם חייבים לטעום, באתר באקו סיטי, ‏2021-06-16
  3. ^ Golubka Kitchen, web.archive.org, ‏2016-03-17
  4. ^ Vera Abitbol, Dovga, 196 flavors, ‏2019-05-11 (באנגלית אמריקאית)
  5. ^ Yoghurt and herb soup (dovga), SBS Food (באנגלית)
  6. ^ Dovga | Traditional Soup From Azerbaijan | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38061189דובגה