גאורגיקה
ערך מחפש מקורות
| ||
ערך מחפש מקורות |
גאורגיקה (מלטינית: Georgica) היא פואמה מאת המשורר הלטיני ורגיליוס, שפורסמה ככל הנראה ב-29 לפני הספירה. שמה של היצירה נובע מן המילה היוונית "גאורגיקה" (מיוונית: γεωργικά) שפירושה "עבודת אדמה" או "חקלאות". הנושא המרכזי של הפואמה הוא עבודת אדמה, דהיינו חקלאות.
גאורגיקה היא הפואמה השלישית של המשורר הרומי ורגיליוס, שבאה בעקבות "אקולוגיות" ו"אניאס". זוהי פואמה המורכבת מ-2,188 פסוקים, המחולקים לארבעה ספרים. כתיבת היצירה הושפעה מסופרים רומיים ויוונים שונים, שהבולט שבהם היה המשורר היווני הסיודוס, שכתב את "עבודות וימים".
תוכנה המרכזי של היצירה עוסק בעבודתו של החקלאי הפשוט, החל בגידול תבואה, דרך רביית בעלי-החיים וכלה בהתמודדותו של האדם הקטן מול איתני הטבע. ורגיליוס ממחיש בכתיבתו את הסבל האנושי ואת חולשתו של האדם להגיע לגדולות. אך עם זאת הוא עומד לצדו של "החקלאי החרוץ" אשר מסור לעבודתו, ורואה את החברה האנושית ככוורת דבורים גדולה, שכל אדם בה תורם כדבורה את חלקו, גם אם הוא נראה קטן ושולי, שכן תרומתו נועדה למען מטרה גדולה יותר.
חוקרים מודרניים רואים ב"גאורגיקה" את הגרסה הרומית ליצירתו של הסיודוס, כפי שהם רואים את יצירתו האחרת של ורגיליוס, ה"אניאס", כגרסה הרומית לשירתו של הומרוס, ה"איליאדה" וה"אודיסיאה".
קישורים חיצוניים
21252763גאורגיקה