ג'נדויה (שוקולד)
ג'נדויה (באיטלקית: Gianduja) הוא תערובת הומוגנית של שוקולד ו-30% ממרח אגוזי לוז שהומצא בטורינו בתקופת שלטון נפוליאון (1796–1814). ניתן לצרוך אותו בצורה של חטיפי שוקולד, כמילוי לשוקולד או כממרחי שוקולד. ג'נדויה עשוי להכיל גם אגוזים אחרים, כגון שקדים.[1] ג'נדויה דומה לשוקולד רגיל, אך רך יותר בשל שמן אגוזי הלוז.[2]
נקרא על שם ג'נדויה, דמות קרנבל ומריונטה המייצגת את הפיימונטזי הארכיטיפי, יליד אזור פיימונטה באיטליה שבו נפוץ שימוש באגוזי לוז.
היסטוריה
האמברגו הקונטיננטלי, שהוטל על ידי נפוליאון ב-1806, מנע כניסת סחורות בריטיות לנמלים אירופיים בשליטה צרפתית, והגביל את אספקת הקקאו.[3] שוקולטייר בשם Michele Prochet בטורינו הגדיל את כמות השוקולד המועטה שהייתה לו בערבובו עם אגוזי לוז מגבעות לאנגה שמדרום לטורינו.[4] על בסיס הג'נדויה הומצא ה-gianduiotto בשנת 1852. [5]
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Beckett, Steve T. (2011). "Gianduja chocolate". Industrial Chocolate Manufacture and Use. John Wiley & Sons. ISBN 9781444357554.
- ^ Medrich, Alice (2015). Pure Dessert: True Flavors, Inspiring Ingredients, and Simple Recipes. Artisan Books. p. 157. ISBN 9781579656850.
gianduja resembles a bar of chocolate. It is softer on the tooth than a plain chocolate bar (because of the oil from the hazelnuts)
- ^ Elena Kostioukovitch (2009) Why Italians Love to Talk About Food p.95, Farrar, Straus and Giroux, מסת"ב 978-0374289942
- ^ ""Turin's chocolatiers" (Feb 2013) Gourmet Traveller Magazine". אורכב מ-המקור ב-2020-04-11. נבדק ב-2014-05-26.
- ^ "Caffarel – Finest Chocolate and the Best Hazelnuts". Caffarel.
- ^ The History of Nutella (אורכב 12.09.2015 בארכיון Wayback Machine)
35610739ג'נדויה (שוקולד)