ג'יימס דרזנוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית אישיות ביטחונית ריקה. ג'יימס ג'וזף דרזנוק (אנגלית: James Joseph Dresnok; ‏24 בנובמבר 1941 - נובמבר 2016) הוא עריק אמריקני לקוריאה הצפונית. הוא היה נושאה של תוכנית המגזין 60 דקות בערוץ CBS ב-28 בינואר 2007, כעריק החי האחרון בקוריאה הצפונית.

משפחה

הוא היה בנו של ג'וזף דרזנוק (1917-1978) ואחיו של ג'וזף דרזנוק השני (נולד ב-1946), ב-1951 כשהיה בן 9 התגרשו הוריו שחיו עד אז בריצ'מונד, וירג'יניה. הוא חי עם אמו ואחיו חי עם אביו באופן זמני. אחיו ואביו עברו לפנסילבניה שם נותק הקשר בין חלקי המשפחה. בשנות נעוריו חי ג'יימס במשפחות אומנה, נשר מבית הספר והצטרף לצבא ארצות הברית יום אחד אחרי יום הולדתו ה-17.

עריקה

דרזנוק היה טוראי ראשון בצבא ארצות הברית ביחידה ששרתה לאורך הגבול המפורז של קוריאה בשנות השישים המוקדמות. בנקודה מסוימת לאחר שאשתו עזבה אותו והלכה עם גבר אחר ולאחר שעמד בפני משפט צבאי על עזיבת בסיסו ללא רשות, הוא נטש את עמדתו ב-15 באוגוסט 1962 בזמן שהחיילים האחרים אכלו ארוחת צהריים חצה את שדה המוקשים אל השטח הצפון קוריאני ונתפס במהרה על ידי חיילי הצד השני. הוא נלקח ברכבת לפיונגיאנג בירת קוריאה הצפונית, שם נחקר.

חיו בקוריאה הצפונית

דרזנוק פגש עריקים אמריקניים נוספים זמן קצר אחרי הגעתו. לאחר זמן הם מנו ארבעה: לארי אלן אבשיר, ג'רי פריש, צ'ארלס רוברט ג'נקינס ודרזנוק עצמו. העריקים חיו ביחד והיו נתונים ל"חינוך-מחדש" על ידי הממשל הצפון קוריאני, הם אולצו לשנן חלקים גדולים של ספריו של קים איל סונג על פילוסופיית הגוצ'ה שלו בקוריאנית. כשהם מועמדים מול תנאי מחיה גרועים שליטה אינטנסיבית וחוסר חופש, ניסו הארבעה לברוח מקוריאה הצפונית על ידי בקשת מקלט מדיני בשגרירות ברית המועצות בשנת 1966, הם הוסגרו באופן מיידי לרשויות הצפון קוריאניות. לאחר חוויה זו החליט להתיישב בקוריאה הצפונית ולהיטמע. החל מ-1978 לוהק למספר סרטים צפון קוראניים כולל סדרה בת עשרים פרקים בשם "גיבורים נשכחים" בתור נבל אמריקני, והפך למפורסם בארץ כתוצאה מכך. הוא מכונה "ארתור" על ידי חבריו הצפון קוראניים על שם הדמות ששיחק בסדרה. הוא גם תרגם חלק מכתביו של קים איל סונג לאנגלית. על פי ספרו של ג'נקינס "קומוניסט בעל כורחו", היה דרזנוק מעין בריון שבגד באמונם של האמריקנים האחרים, והכה אותם בהתלהבות לפקודת "מפעיליהם" הצפון קוריאניים. דרזנוק הכחיש את ההאשמות הללו בראיון.

במהלך חיו בקוריאה הצפונית הוא נישא פעמיים. אשתו השנייה הייתה אשה רומנייה בשם דוינה בומבי והיו להם שני בנים (היא מכונה דונה באוטוביוגרפיה של ג'נקינס). לאחר שמתה מסרטן הריאות, נישא דרזנוק לאשתו השלישית בתם של אשה צפון קוריאנית ודיפלומט מטוגו. נולד להם בן בשנת 2001. המשפחה חייתה בדירה קטנה בפיונגיאנג שסופקה להם, יחד עם קצבה חודשית. בסוף ימיו הייתה בריאותו של דרזנוק לקויה, עובדה שהוא ייחס לשתייה ועישון עודפים.

בנו הבכור של דרזנוק, ג'יימס, לומד באוניברסיטת פיונגיאנג ללימודי חוץ, שבה לימד אביו אנגלית, הוא דובר אנגלית במבטא קוריאני. הוא מחשיב עצמו קוריאני.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26706714ג'יימס דרזנוק