בשר בקר קובה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
בשר בקר קובה (ביפנית: 神戸ビーフ) הוא סוג של נתח בשר בקר מזן טג'ימה-אושי של בקר ואגיו, המגודל בהתאם למסורת קפדנית במחוז היוגו, יפן. הבשר נחשב למעדן, נודע בשל טעמו, עדינותו, שומניותו והמרקם המשויש שלו.
היסטוריה
בקר ואגיו הובא ליפן במאה השנייה כבהמות ששימשו לגידול אורז. כשצריכת בשר הבקר בחברה עלתה, איכרים החלו לשכור פועלים שיעסו את גבו של הבקר על-מנת לשפר את איכות הבשר. בידוד העדרים וטכניקות ההאכלה הייחודיות, שנגרמו משטח קרקע מוגבל, הובילו למאפיינים מיוחדים וליחס שונה בין שומן רווי ללא רווי ביחס לבשר בקר אחר.
קישורים חיצוניים
- אתר בשר בקר קובה
- ג'ון לונגוורת', ההיסטוריה של בשר בקר קובה, luciesfarm.com, 28 באוקטובר 2004
- גראנט אי, בשר בקר אמיתי של בשר בקר קובה, chefseattle.com, 1 בדצמבר 2008
- הגדרות מחוז היוגו ובשר בקר קובה, באתר על בשר בקר קובה
- סימן מקור רשום של בשר בקר קובה
- "בשר בקר ששותה 40 פיינט בירה ביום", BBC, 9 בפברואר 2007
- "בשר בקר בסגנון קובה אמריקאי מחליף את הדבר האמיתי", Associated Press, 29 בדצמבר 2005
- מייגן סטיילי, "מקרה בוחן של בשר בקר קובה", ועידת TED, 2004
- איריס ז'ורלט, הבשר הכי רך בעולם: קובה ביף, ynet, 15 באפריל 2004
24247327בשר בקר קובה