ברוך (ברונו) אוסטרובסקי
ברוך (ברונו) אוסטרובסקי (1891 – 29 בינואר 1971[1]) היה רופא ילדים ישראלי יליד גרמניה, מראשוני רופאי הילדים בחיפה ומייסד שרות טיפת חלב בעיר תל אביב. ניהל את מחלקת הילדים בבית חולים הדסה בחיפה (לימים בני ציון), וכיהן כיושב ראש האיגוד לרפואת ילדים בישראל בשנים 1960–1964.
ביוגרפיה
אוסטרובסקי נולד בברלין בשנת 1891 למשפחה מתבוללת של סוחרים בתחום הריהוט, אשר נהגה, למשל, לציין חגים נוצריים כגון חג המולד. את לימודי הרפואה החל בברלין אך השלים בקלן שם התגוררה משפחת דודו. בהשפעתם חיזק את זהותו היהודית והפך לחבר באיגוד הסטודנטים היהודים שם (Vereins jüdischer Studenten). ב-1919, סיים את לימודי הרפואה בפרנקפורט. בעזרת משפחת אשתו, מניה (מרים), התקבל לסטאז' ללא שכר במחלקת הילדים של בית החולים שאריטה בברלין אצל פרופסור אדלברט צ'רני.[2] שם פגש לראשונה את יואכים כספרי, איתו נשאר בידידות לכל החיים. במקביל לעבודתו הקלינית בבית החולים עבד ברפואה מונעת במרפאות טיפת החלב של בית החולים וגם עסק במחקר. עם סיום ההתמחות עבר לדנציג (גדנסק) שם התבסס כרופא ילדים פרטי במקביל לעבודתו במרפאות בריאות הציבור.
בשנת 1924 נסע לארץ ישראל לראשונה וניסה להתקבל לעבודה בבית החולים הדסה הר הצופים בירושלים ללא הצלחה. הוא עשה ניסיון שני באביב 1925, הפעם כעולה עם אשרה ובעיר תל אביב. לאחר שהות של חודשיים הוא שב לגדנסק וחזר לארץ עם אשתו ומשפחתה באוגוסט 1926. משפחת אוסטרובסקי התיישבה בתל אביב ואוסטרובסקי פתח מרפאה פרטית במקביל להקמת טיפת החלב העירונית. קשיי הפרנסה גרמו לו לעבור בינואר 1927 לחיפה בהזמנת ידידו, כספרי, ולקבל עבודה בבית החולים הדסה הר הצופים בחיפה, כיום בית חולים בני ציון.
עם פרישתו של כספרי קיבל אוסטרובסקי על עצמו את ניהול מחלקת הילדים בבית החולים ובמקביל הופקד על רפואת הילדים העירונית שכללה את טיפות החלב ובתי הספר, כך, לפני הביקור בבית החולים, אוסטרובסקי בדק כל בוקר כ-40 ילדים באחת משלוש תחנות טיפת חלב העירוניות, בצהריים עבד במחלקה בבית החולים, אחר הצהריים בבתי הספר, ובערב במרפאתו. בתפקיד זה צמצם רבות את תמותת הילדים בעיר. במקביל הצטרף לארגון ההגנה ועבד במגן דוד אדום בעיר. המצוקה הכלכלית והעבודה הקשה גרמו לו לצאת לאירופה ביולי 1930 לבדוק התכנות לחזור. בהגיעו לברלין, לאור התגברות שלטון הפשיזם, הבין כי אין עתיד בגרמניה ושב לישראל.
במקביל לעבודותיו השתלב בסניף חיפה בארגון הרופאים, היה ליו"ר אגוד רופאי הילדים החיפאים. בשנת 1957 פרש לגמלאות, אך הקדיש זמנו ומרצו לפעילות באיגוד ונבחר ליושב ראש האיגוד הארצי בשנים 1960–1964.
ברונו אוסטרובסקי נפטר בחיפה בשנת 1971. עיריית חיפה קראה רחוב על שמו.[3][4]
קישורים חיצוניים
- ביוגרפיה באתר רופאים יהודיים ילידי גרמניה שעלו לישראל (בגרמנית)
הערות שוליים
- ^ במקורות שונים נכתב גם 1966, ראו ילקוט הפרסומים לבקשת הצוואה שלו
- ^
שגיאות פרמטריות בתבנית:צ-מאמר
פרמטרי חובה [ מחבר ] חסרים {{{מחבר}}}, Adalbert Czerny, Wikipedia, 2020-08-21 - ^ (רחוב) אוסטרובסקי ברוך
- ^ הגיל או התרגיל? והשבוע: רחוב אוסטרובסקי, כלבו חיפה והקריות
30926597ברוך (ברונו) אוסטרובסקי