בן ציון שילה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית מדען ריקה. בן ציון שילה (נולד ב-1951) הוא גנטיקאי ישראלי, פרופסור במכון ויצמן למדע.

חייו

שילה, יליד ירושלים, למד לתואר ראשון למדעים ביולוגיים ועשה אחר כך דוקטורט בגנטיקה באוניברסיטה העברית בירושלים. החל משנת 1981 הצטרף לצוות החוקרים של המחלקה לווירולוגיה במכון ויצמן ברחובות. לאחר מכן עשה לימודי פוסט-דוקטורט ב-MIT בקיימברידג' (מסצ'וסטס). לקראת סיום לימודיו בקיימברידג' הוכיח שילה לראשונה שרצפי דנ"א בגנום של בעלי חוליות המקודדים חלבונים פרוטו-אונקוגנים, שמורים בגנום של זבוב הפירות (דרוזופילה). בשנים 1993–2001 היה ראש המחלקה לגנטיקה מולקולרית במכון ויצמן.

במהלך עבודות המחקר שלו בהמשך עסק שילה באמצעות שיטות גנטיות מתוחכמות בחקר הרכיבים והבקרה של מסלולי העברת אותות ושל תפקידם בתהליך ההתפתחות התקין. שילה וצוותו חקרו את הקולטן לגורם הגדילה האפידרמי EGF ואת מסלול העברת האותות שלו. בשנים האחרונות הוא שיתף פעולה עם ביולוגים-חישוביים לצורך גילוי הבסיס הכמותי ליצירת דגמי התפתחותיים מדויקים ובחינת תפקידו של החלבון אקטין ביצירת רקמות.

בן ציון שילה היה פרופסור אורח באוניברסיטאות ייל וסטנפורד והיה עמית מחקר במכון רדקליף ללימודים מתקדמים באוניברסיטת הרווארד. הוא חבר בארגון האירופי לביולוגיה מולקולרית ובמועצתו. כמו כן הוא חבר במערכת של כתבי עת מדעיים, כולל Development, The EMBO Journal ו-Molecular Systems Biology.

על מחקריו זכה בפרס מיכאל ברונו לגנטקיה (2000) ובפרס א.מ.ת (2013) בתחום הגנטקיה, יחד עם גיורא שמחן וגדעון רכבי.

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראלים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

בן ציון שילה24770984