בליינד דיי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הבליינד דיי (אנגלית: Blind Day) הוא יום ההזדהות עם עיוורים ולקויי ראייה בישראל.

אופי הפעילות

קבוצת "חושבים בצבע" יזמה את רעיון הבליינד דיי, ויום זה מצוין בישראל בכל שנה באופן רשמי בתאריך ה-6.6 מתוך כוונה שב-6.6 כלל אזרחי המדינה, יכולים לחשוב בצבע גם אם הם לא רואים 6/6 (בנוסף ליום זה מתקיים יום הראייה הבינלאומי בתאריך ה-11 באוקטובר מדי שנה).

הבליינד דיי מתנהל מדי שנה על פי הסלוגן: "תעצמו את העיניים – ותראו!" מתוך החשיבה שגם כאשר לא רואים 6/6 ניתן לחשוב בצבע. במסגרת היום, המובל על ידי המרכז לעיוור בישראל, נערכות פעילויות מגוונות העוסקות בתחומי העיוורון, הן על ידי עמותות וארגוני עיוורים רבים, העוסקים מדי יום בשיפור חייה של הקהילה שלנו, והן על ידי שותפויות עם המגזר הפרטי והציבורי. הפעילויות נערכות תוך שימת דגש על הפעלה חושית שאינה מתבססת על הראייה, וזאת על מנת להבליט ולהראות את מסוגלותם ויכולותיהם של קהילת העיוורים ולקויי הראייה בישראל. אירועי הבליינד דיי מגיעים אל שיאם במסגרת ציון יום הבליינד דיי בכנסת ישראל, אשר במסגרתו מתקיימות ישיבות בוועדות השונות בנושאים העשויים לשפר ולקדם את זכויותיהם ומעמדם של אנשים עם עיוורון/לקויות הראייה והשתלבותם בחברה.

העמותות המצטרפות למרכז לעיוור בישראל מדי שנה ומשתתפות בהפקת הבליינד דיי הן: עמותת על"ה, אופק לילדנו, בית חינוך עיוורים בירושלים, המרכז הישראלי לכלבי נחייה, מגדלאור – יעדים לצפון מיסודה של קרן רש"י, השרות לעיוור במשרד הרווחה, כיוונים, פעול"ה, צמד- אגודת העיוורים הנעזרים בכלבי נחיה, אגודת העיוורים הישראלית ששת, קרן אור, מכון בית דוד, אלי"ע, נא לגעת, דיאלוג בחשיכה, לראות, ידיים רואות וקבוצת "כן ולא". ליום מצטרפות האגודות למען העיוור הפזורות ברחבי הארץ ומדי שנה מצטרפות עוד רבות וטובות אחרות.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23182410בליינד דיי