ביטוק (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ביטוק
Bitoque
מאכלים
סוג מאכל
מטבח פורטוגזי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים סטייק, ביצה

ביטוקפורטוגזית: Bitoque) הוא מאכל פורטוגזי הנפוץ באזור ליסבון, פורטוגל, אך גם בברזיל וארגנטינה.[1]

המאכל מורכב מסטייק מטוגן, שעליו מניחים ביצה מטוגנת ולצידם אורז, שעועית, סלט וצ'יפס.[2]

מלבד שמו המקורי, המאכל נקרא גם ביף אה קאבאלו (מקור התעתיק: Bife a cavalo) או אובו אה קבאלו (Ovo a Cavalo), שפירושם המילולי הוא: "הסטייק שרכב על הסוס" או "הביצה שרכבה על הסוס", בהתאמה.[3]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Nita Ragoonanan, Bitoque, 196 flavors, ‏11 באפריל 2018 (באנגלית)
  2. ^ Bitoque á portuguesa. - Receita Petitchef, pt.petitchef.com (בפורטוגזית)
  3. ^ Bife com Ovo a Cavalo -, easyportugueserecipes.com, ‏9 בספטמבר 2013 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35125802ביטוק (מאכל)