ביבימבאפ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ביבימבאפ
비빔밥
מאכלים
מטבח המטבח הקוריאני
מוצא קוריאה הדרומיתקוריאה הדרומית קוריאה הדרומית
אופן הגשה מוגש כמנה בתוך סעודה
מרכיבים עיקריים אורז, ביצה, גוצ'וג'אנג(אנ'), נאמול(אנ'), בשר בקר

ביבימבאפ[1]הנגול비빔밥, באנגלית: Bibimbap) הוא מאכל קוריאני פופולרי המורכב לרוב מאורז חם בשילוב עם ירקות מתובלים מוקפצים (נאמול(אנ')), בשר בקר, ביצה מטוגנת, וגוצ'וג'אנג (ממרח פלפל צ'ילי). המרכיבים מעורבבים היטב לפני האכילה.[2][3]

בקוריאנית משמעות המונח "ביבים" הוא "ערבוב" ומשמעות המילה "באפ" הוא "אורז מבושל".

בשנת 2011 המאכל דורג במקום ה-40 בסקר של קוראי CNN Travel אודות המאכלים הטובים ביותר בעולם.[4]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ביבימבאפ בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ bibimbap - definition of bibimbap in English | Oxford Dictionaries, web.archive.org, ‏2016-09-25
  2. ^ Dining > Traditional Korean Food > Recipes - i Tour Seoul, web.archive.org, ‏2011-10-01
  3. ^ לינדר, דיאנה (2011-03-02). "קוריאני מעורבב: ביבימבאפ". Ynet. נבדק ב-2024-08-02.
  4. ^ Tim Cheung, Your pick: World’s 50 best foods, CNN, ‏2017-07-12 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39356956ביבימבאפ