ארגז לחם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ארגז לחם הוא ארגז קטן המיועד לאחסון לחם. מטרת ארגז הלחם היא לשמור על טריות הלחם כדי שלא יתייבש ולהגן עליו מפני חרקים[1].

ארגזי הלחם יוצרו בעבר בעיקר מעץ או בדיל. בהמשך יוצרו ארגזי לחם עם ציפוי אמייל[2]. על מנת לסייע בשמירת טריות פרוסות לחם היה מי שהציע לייצר ארגז לחם עם קפיצים להחזקת פרוסות צמודות זו לזו[3].

עם כניסת המקרר לשימוש, היה שטענו שהמקרר עדיף לשמירת לחם על פני ארגז הלחם[4]. אחרים טענו שעדיף לשמור את הלחם בארגז הלחם מאשר במקרר[5]. הכניסה לשימוש רווח של שמירת ככרות לחם בתוך שקיות ניילון יתרה במידה מסוימת את הצורך בארגז לחם, אך היה מי שהציע ארגז לחם הבנוי להחזיק את שקית הלחם סגורה ומייתרת את הצורך לקשור את השקית[6].

מספר פטנטים מתארים ארגזי לחם אשר כוללים בתוכם פונקציות של קרש חיתוך או מכשירים לחיתוך לחם[7][8][9]. חברת אמקור ייצרה ארגזי לחם עם מגנט להחזקת סכין לחיתוך הלחם בצמוד לארגז[2].

בראשית שנות ה-60 של המאה ה-20 פותח בצה"ל ארגז מיוחד לאחסנת לחם כדי לשמור על טריות הלחם[10].

גלריית תמונות

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ארגז לחם בוויקישיתוף

הערות שוליים

23267641ארגז לחם