אקוטאק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אקוטאק קפוא, עשוי מפטל ומאוכמניות.

אקוטאק (אינוקטיטוט: Akutaq - ᐊᑯᑕᖅ) הוא מאכל אינואיטי המקובל באלסקה. מאכל זה מכיל שומן בעלי חיים (לרוב - שומן אייל הצפון), המעורבב עם ענבות (פירות, לרוב: חמוציות, אמפטרומיות (Empetrum nigrum), אוכמניות ופטל אדום מערבי (Rubus spectabilis). לעיתים המאכל כולל גם בשר דגים (לרוב - דג סלמון) וסוכר. המאכל קפוא ודומה לגלידה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אקוטאק בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.