אסקודלה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אסקודלה
Escudella
קערת אסקודלה עם פסטה

אֶסְקוּדֶלָהקטלאנית: Escudella i carn d'olla, או בקיצור Escudella; מילולית "קערה") היא מרק ונזיד בשר וירקות שלהמטבח הקטלאני והמטבח הלנסיאני המסורתי.[1]

מאפיינים

פרנססק איקסימניס (אנ') כתב במאה ה-14 שהמאכל נצרך כל יום על ידי אנשים קטאלונים.

הוא מאופיין בשימוש בפילוטה, קציצה גדולה מאוד מתובלת בשום ופטרוזיליה; הוא מכיל גם ירקות כמו סלרי, כרוב, גזר וכו' בהתאם לעונה. בנוסף, ניתן להשתמש בעצמות, נקניקיות הנקראות בוטיפרה וסוגים אחרים של בשר. בתקופה היסטורית היה גם סוג שנקרא escudella de pagès, שהיה בו פסטה ואורז, הוכן באופן מסורתי בימי חמישי וראשון.

הגשה

אסקודלה מוגשת בדרך כלל בשני חלקים:

  • האסקודלה למעשה הוא מרק המורכב עם פסטה, עם אורז או שניהם.
  • ה-carn d'olla הוא כל הבשר המשמש במרק זה, המוגש לאחר מכן במגש יחד עם הירקות מתוך המרק.[2]

כאשר שני החלקים המוגשים מעורבבים יחד, זה נקרא escudella barjada.

אסקודלה דה נדאל

יש גרסה מסוימת של המרק הזה שאפשר לקרוא לה "אסקודלה דה נדאל" (מרק חג המולד) או "סופה דה גלטס" (מרק של גלטים) והיא אופיינית מאוד ביום חג המולד.[3] הוא כולל בשר מארבע בעלי חיים שונים, פילוטה, מספר ירקות וסוג הפסטה המיוחד המסורתי המכונה גלטים, בצורת שבלול ובולטים בגודלם הניכר.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אסקודלה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Ichijo, A.; Johannes, V.; Ranta, R. (2019). The Emergence of National Food: The Dynamics of Food and Nationalism. Bloomsbury Publishing. p. 90. ISBN 978-1-350-07414-9. נבדק ב-20 ביוני 2019. {{cite book}}: (עזרה)
  2. ^ Andrews, C. (1997). Catalan Cuisine: Europe's Last Great Culinary Secret. Grub Street. p. 254-256. ISBN 978-1-898697-76-3. נבדק ב-20 ביוני 2019. {{cite book}}: (עזרה)
  3. ^ Nadeau, C.A. (2016). Food Matters: Alonso Quijano's Diet and the Discourse of Food in Early Modern Spain. Toronto Iberic. University of Toronto Press. p. 121. ISBN 978-1-4426-3730-6. נבדק ב-20 ביוני 2019. {{cite book}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0