אספרגינאז
![]() | |
שם IUPAC | |
---|---|
E. coli L-asparagine amidohydrolase | |
נתונים כימיים | |
כתיב כימי | C=1377 |
מסה מולרית | 31731.9 g/mol |
נתונים פרמוקוקינטיים | |
זמינות ביולוגית | 39-49 שעות |
בטיחות | |
מעמד חוקי | תרופת מרשם |
מזהים | |
מספר CAS | 9015-68-3 |
אספרגינאז (אנגלית: Asparaginase) הוא אנזים המשמש כתרופה וכן בתעשיית המזון. כתרופה הוא משמש לטיפול בלוקמיה מיאלואידית חריפה (AML), לוקמיה לימפוציטית חריפה (ALL) ולימפומה שאינה הודג'קין. התרופה יכולה להינתן דרך הוריד, השריר או מתחת לעור. קיימת גם גרסת pegylated של התרופה. בתעשיית המזון אספרגינז משמש להפחתת אקרילאמיד.
תופעות לוואי נפוצות במתן אספרגינז כוללות תגובות אלרגיות, פנקראטיטיס, הפרעות קרישה, רמות סוכר גבוהות בדם, בעיות בכליות וכשל כבדי. שימוש בתרופה זו בזמן הריון עשוי לפגוע בעובר. אספרגינז פועל על ידי שבירת חומצת אמינו בשם אספרגין שבלעדיה תאי הסרטן אינם יכולים לייצר DNA.
אספרגינאז אושר לשימוש רפואי בארצות הברית בשנת 1978. הוא נמצא ברשימת התרופות החיוניות של ארגון הבריאות העולמי.
אספרגינאז מופק בדרך כלל מ-Escherichia coli או Erwinia chrysanthemi.
ויקיפדיה
הבהרה: המידע במכלול נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה יעוץ רפואי.