אנדוני אדוריס
אנדוני לואיס אדוריס (בספרדית: Andoni Luis Aduriz; נולד ב-13 ביוני 1971 בסן סבסטיאן) הוא שף ספרדי.
ביוגרפיה ועל המסעדה
התלמד במסעדת זוברואה שבאויארצון אצל השף הילאריו ארבלאיץ ואצל לואיס ניישל בברצלונה ב-1991; התלמד במסעדת ארזאק של חואן-מארי ארזאק ב-1992, אצל אראמביד פרנון בלה פירינה בסאן ז’ואן לוס-דוניבאני לואיצונה ב-1992. התלמד במסעדת אקלארה של פדרו סוביחאנה בסן סבסטיאן ב-1992. התלמד במסעדת אל בולי של פראן אדריה ברוסאס בשנים 1993 ו-1994 והתלמד אצל מרטין בראסאטגי בלאסארטה ב-1995.
ב-1998 פתח אנדוני את מסעדת מוגאריץ בארנטריה, דרומית לפאסאי. ב-2001 בחרו בו Premio Bidasoa (25 עיתונאי האוכל המובילים בספרד) לשף הצעיר הטוב ביותר. ב-2001 בחרה בו האקדמיה הספרדית לגסטרונומיה נבחר לשף השנה. ב-2003 בחר Canal Cucina במוגאריץ למסעדה הטובה ביותר. המסעדה מחזיקה בשני כוכבים במדריך מישלן האדום (2011).
במסעדה 50 מקומות ועובדים בה 35 אנשים.
דירוג במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם
- 2006 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-10 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[1]
- 2007 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-7 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[2]
- 2008 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-4 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[3]
- 2009 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-4 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[4]
- 2010 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-5 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[5]
- 2011 - מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-3 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם.[6]
ספרים שחיבר
מחבר
Es responsable de la prestigiosa colección Cuadernos de Mugaritz.
- Foie gras. Ed. Gourmandia Año: 2003 מסת"ב 84-932288-1-8
- Clorofilia. Editor: Gourmandia Año: 2004 Páginas: 240 מסת"ב 84-933853-0-1 2004 Gourmand World Cookbook Awards 2004 / Mejor libro de Chef del mundo / Mejor diseño de libro de cocina del mundo.[7]
- Txikichef. Editor: Ed. Gourmandia Año: 2006 en Español y euskera מסת"ב 978-84-933853-3-0 2006 Gourmand World Cookbook Awards: Mejor libro de cocina familiar y para niños
מחבר שותף
- La joven cocina vasca (1996)
- Cuadernos de cocina de Martín Berasategui (1997)
- El mercado en el plato, (1998).
- Bestiarium gastronomicae (2004). Gyula Madarasz, Andoni Luis Adúriz, José Belmonte Rocandio. Editor: Gourmandia 2004 מסת"ב 978-84-935310-0-3 Este libro recibió el Gourmand World Cookbook Awards 2004 / Mejor libro de Chef del mundo / Mejor libro de ilustraciones cocina del mundo.
- Diccionario botánico para cocineros (2007), Andoni Luis Adúriz y François-Luc Gauthier Editor: Gourmandia. מסת"ב 978-84-933853-5-4[8]
- Los Bajos de la Alta Cocina (2009).
עורך שותף
- Tabula bacalao (2003), Editorial Montagud, Barcelona. Elegido como mejor publicación editorial del 2003 por la guía Lo mejor de la gastronomía y el mejor libro del mundo en la categoría de pescados y mariscos del 2003 en el World Cookbook Awards de ese año.[9] Este libro está considerado una especie de Bíblia del bacalao.
לקריאה נוספת
קישורים חיצוניים
- האתר של מסעדת מוגאריץ
- ריאיון עם אנדוני לואיס אדוריס, gourmed.com
- קתרין מרטינלי, נזיר במטבח: אנדוני לואיס אדוריס, starchefs.com, ינואר 2009
- לורן פנו, אנדוני לואיס אדוריס: ממציא של רגשות, entrechefs.co.uk
- אנדוני לואיס אדוריס: השף הרגיש, foodsfromspain.com
- על מטבחה של מוגאריץ (אורכב 23.01.2012 בארכיון Wayback Machine), eater.com
- פגוש את השף, ותכין אוכל בקלות, bettereaters.com
- אניה וון ברמזן, אלו ירקות השפים הכי יצירתיים בספרד אובססיביים לגביהם, foodandwine.com
הערות שוליים
- ^ מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-10 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם לשנת 2006
- ^ מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-7 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם לשנת 2007
- ^ מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-4 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם לשנת 2008
- ^ מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-4 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם לשנת 2009
- ^ מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-5 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם לשנת 2010
- ^ מסעדת מוגאריץ מדורגת במקום ה-3 במשאל 50 המסעדות הטובות בעולם לשנת 2011
- ^ Gourmandia.es
- ^ Buchgourmet.com
- ^ Montagud Editores
30425711אנדוני אדוריס