אל סוריזו
אל סוריזו (באיטלקית: Al Sorriso) היא מסעדה בפיימונטה, איטליה, בבעלותם של לואיזה ואנג'לו ואלאצה.
אנג'לו ואלאצה פתח בהיותו צעיר מסעדה בעיירה בורגומאנרו, בה אימו תיפקדה כשפית. ב-1976 המסעדה זכתה בכוכב אחד במדריך מישלן האדום. אנג'לו התחתן עם לואיזה (נולדה ב-20 בדצמבר 1950), בוגרת תואר ראשון בספרות איטלקית והם העבירו את המסעדה לכפר סוריזו, הסמוך לאגם אורטה, ב-1981. אחרי שהשף עזב את המסעדה נכנסה לואיזה למטבח ואנג'לו היה המארח, המסעדה זכתה בכוכב במישלן, היא זכתה בכוכב שני ב-1987, אז יצאו בני הזוג לטיול במיטב מסעדות צרפת על מנת ללמוד מהם והם השיגו את הכוכב שלישי ב-1998.
מטבח המסעדה מתבסס בראש ובראשונה על הדגשת חומרי הגלם בצורתם הטבעית, עם מינימום עיבוד, בעונתם, תוך היסמכות על מוצרים מקומיים מאזור פיימונטה, אחר-כך על מוצרים מרחבי איטליה ורק לבסוף על מוצרים מהעולם. ואלאזה משוטטת עורכת סיורים בסביבת סוריזו כדי למצוא עשבים וצמחים הולמים לבישול.
זכתה בעיטור Cavaliere della Repubblica, מנשיא איטליה אוסקר לואיג’י סקאלפארו. היא זכתה גם ב- Grand Prix dell'Academie Internationale de Gastronomie. המסעדה נכללת במדריך השולחנות הגדולים בעולם ובמדריך המסעדות האיטלקי "לה סוסטה" (lesoste).
מעל המסעדה יש מלון השייך לרשת רלה א שאטו.
קישורים חיצוניים
- אתר מסעדת אל סוריזו
- אביטל ענבר, פרויקט נשים / איטליה - שפיות עם כוכבי מישלן, "מסע אחר" 180
- אביטל ענבר, כוכבות במטבח, באתר nrg, 24 בפברואר 2002
- נעמה אברמוביץ', מסעדת אל סוריזו: שלושה כוכבי מישלן ועיתונאי ישראלי בפרארימסעדת אל סוריזו: שלושה כוכבי מישלן ועיתונאי ישראלי בפרארי, 12 בדצמבר 2010
- מסעדת אל סוריזו באתר מישלן
- מסעדת אל סוריזו במדריך לה סוסטה
- מסעדת אל סוריזו באתר השולחנות הגדולים בעולם(הקישור אינו פעיל)
- מסעדת אל סוריזו באתר רלה א שאטו
- ביקורת המסעדה מאת אנדי היילר
- אל סוריזו באתר theworldwidegourmet.com
28490409אל סוריזו