אל-מיאדין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אל-מיאדין
לוגו הערוץ
פרטי הערוץ
מדינה לבנון
תאריך השקה 11 ביוני 2012
שפה ערבית

אל-מיאדין (ערבית: قناة الميادين, תרגום: "ערוץ הכיכרות") הוא ערוץ טלוויזיה לווייני פאן-ערבי המקורב לחזבאללה, אשר הושק ב-11 ביוני 2012 בלבנון[1] במטרה לצמצם את השפעתן של הרשתות הערביות הפופולריות בעולם הערבי, אל-ג'זירה ואל-ערביה, הממומנות על ידי מדינות ערביות-סוניות במפרץ הפרסי[1].

אל-מיאדין נולד בתקופה בה העולם הפוליטי הערבי ודעת הקהל ברחוב הערבי היו מודאגים מצעירים שיצאו לרחובות בתקופת האביב הערבי. הערוץ הוקם על ידי ע'סאן בן ג'ידו בביירות בשלהי השנה הראשונה של האביב הערבי. בן ג'ידו היה ידוע בהזדהותו עם מאבק העם ועצם הקמת אל-מיאדין נתפסה כאות הזדהות עם מאבק הרחוב הערבי.

כניסת התחנה לזירה התקשורתית לוותה במטרות רבות כמו הפניית תשומת הלב בעולם הערבי לנרטיב הפלסטיני כדי לעודד הזדהות עם מאבק העם הפלסטיני. כמו כן, מאבקה העיקרי של התחנה הוא נגד מה שהערוץ תפס כאימפריאליזם מערבי וישראלי במזרח התיכון.

בנוסף ערוץ אל-מיאדין תמך בהמשך שלטונו של בשאר אל אסד בסוריה, ודחה במוצהר ובאופן ברור ומובהק את הרחבת שליטתם של הסונים במדינות המזרח התיכון.

עקרונות הערוץ כפי שהם הוצגו באתר הרשמי של הערוץ בערבית נוגעים בסוגיות לאומיות, תקשורתיות, וחברתיות:

1) אל-מיאדין היא רשת לוויינית ערבית שמטרתה להעביר את המציאות לצופיה על הצד הטוב ביותר.

2) הערוץ עוקב אחר נושאי האומה הערבית והעולם ודבק באחדות העולם הערבי.

3) הערוץ תומך בחירות העמים והאדם, צדק חברתי, זכות העמים לביטוי חופשי והשמעת קול העם ובחירותיהם הלאומיות הפנימיות.

4) אל-מיאדין מגנה טרור, רדיקאליות וקיצוניות לכל צד באשר הוא, בהסתמכות על הפסיפס הדתי, החברתי והלאומי אשר מרכיב את העולם הערבי.

5) הערוץ דוחה אפליה וגזענות בתוקף.

6) אל-מיאדין רואה בעניין הפלסטיני סמל לשחרור לאומי ובשל כך הנושא תמיד בסדר היום של הערוץ, ובנוסף הערוץ מכבד את מדיניות הרשות הפלסטינית ברמאללה ומדיניות חמאס בעזה.

הערוץ מתכנן גם לשמש אלטרנטיבה לתקשורת הלוויינית הערבית מהזרם המרכזי[2]. כל ערוצי החדשות הערביים, BBC בערבית ו-Sky News בערבית, מהווים תחרות נוספת עבור הערוץ[3]. לאל-מיאדין כתבת בישראל, העיתונאית הערביה חנא מחאמיד[4].

הערוץ מפיץ פייק ניוז[דרוש מקור] על מה שקורה במלחמה בעזה, למשל הערוץ הפיץ שצהל משתמה בנשק כימי בעזה[דרוש מקור]. במהלך המלחמה נאסר על הערוץ לשדר מישראל[5].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0