אלקטור (אפליקציה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Elector | אלקטור ניהול בחירות
מפתח אלקטור תוכנה בע"מ
גרסה אחרונה 10.71.703 (27/2/2022)
מערכת הפעלה Android, IOS
נכתבה בשפות Java For Android, Swift, React
סוג רישיון B2B
elector.co.il

אלקטוראנגלית: Elector) הוא יישומון ותוכנה לניהול קמפיינים פוליטיים ומסעות בחירות. היישום פותח על ידי חברת אלקטור תוכנה בע"מ הממוקמת בעיר אשקלון.

היישומון זמין עבור מערכות ההפעלה iOS (אייפון), ואנדרואיד. כמו כן היא תומכת במחשבים ביתיים.

תכונות

המערכת מתממשקת לרשתות החברתיות ומשתמשת בצ'טבוטים על מנת ליצור מאגר מצביעים פוטנציאליים, ולהמליץ על שיחות רצויות למוקד הטלפוני. המערכת כוללת גם פונקציית חיזויים המבוססת על למידת מכונה לאתר מצביעים מתנדנדים. פעילים בקמפיין המורידים את היישומון הופכים לשותפים באמצעות הוספת מידע על תומכים מתוך מכריהם, התממשקות לספר הטלפונים והמרצתם לסייע לקמפיין. פעילי שטח יכולים לסמן ביום הבחירות את המצביעים שכבר הגיעו ולאפשר פניות אישיות למי שעדיין לא הגיעו לקלפי[1].

בשימוש מפלגת הליכוד

בהבחירות לכנסת העשרים ושלוש שהתקיימו ב-2 במרץ 2020, עשתה מפלגת הליכוד שימוש במערכת אלקטור[2] במספר כתבות ייחסו לתוכנה את הגעתם לקלפי של כ-60,00 מצביעי ליכוד שהם כמעט 2 מנדטים[3][4][5].

גם בבחירות לכנסת ה-24 ב-2021 עשתה מפלגת הליכוד שימוש באלקטור[6]. במהלך הקמפיין עתרו מס' גופים כנגד השימוש באפליקציה, אך בג"ץ דחה את העתירות[7].

אבטחה, פרטיות וחוקיות השימוש במערכת

בעקבות אירוע דליפת מידע אודות 6.5 מיליון בעלי זכות בחירה בישראל, קבעה הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים כי חברת אלקטור, מפלגת הליכוד ומפלגת ישראל ביתנו הפרו את הוראת חוק הגנת הפרטיות. במסגרת הבדיקה נמצאו ליקויים באבטחת המידע במערכות המידע של חברת אלקטור, וכן בהתנהלותה כמחזיקה של מידע אישי רגיש[8]. לקראת הבחירות לכנסת העשרים וארבע הליכוד, הציונות הדתית וימינה השתמשו בה[9]. הרשות להגנת הפרטיות קבעה בתזכיר מיוחד כי ניתן לבצע שימוש במערכת דוגמת אלקטור[10].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

אלקטור (אפליקציה)34041679Q105758214