אלכסיי אנטונוב
אלכסיי אינוקנטייביץ' אנטונוב (ברוסית: Алексей Иннокентьевич Антонов; 28 בספטמבר[1] 1896 - 18 ביוני 1962) היה מצביא סובייטי בעל דרגת גנרל ארמייה (דרגה אחת מתחת לדרגה הבכירה ביותר בצבא האדום). את פרסומו קנה בעיקר בעת שירותו במלחמת העולם השנייה ובסופה אף הגיע עד תפקיד ראש המטה הכללי של הצבא האדום[2].
אנטונוב נולד בעיר גרודנה (אז בתחומי האימפריה הרוסית כיום בבלארוס) במשפחתו של קצין תותחנים. בשנת 1916 לאחר שסיים קורס קצינים השתתף במלחמת העולם הראשונה. בשנת 1919 גויס לצבא האדום ולחם נגד הצבא הלבן בחזית הדרומית בתפקיד ראש מטה של חטיבת ח"יר. לאחר סיום מלחמת האזרחים נשאר לשירות קבע בצבא, מילא שורה של תפקידי מטה שונים. למד באקדמיה הצבאית על שם פרונזה ובהמשך אף הרצה בה.
בשנת 1941, לאחר פלישת גרמניה הנאצית לברית המועצות מונה לראש המטה של החזית הדרומית. בהמשך המלחמה היה ראש המטה של החזית הצפון קווקזית, ראש המטה של החזית הטרנס קווקזית וראש המטה של עוצבת הים השחור (חזית היא המונח הרוסי לקבוצת ארמיות).
בשנת 1942 קודם לתפקיד הסגן הראשון של ראש המטה הכללי ובפברואר 1945 מונה לראש המטה הכללי. הוא מילא תפקיד זה עד למרץ 1946, אז הוחזר שוב לתפקיד הסגן הראשון של הרמטכ"ל. בשנת 1948 הועבר ממוסקבה לקווקז ובמשך 6 שנים היה מפקד מחוז צבאי שם. בשנת 1954 הוחזר למוסקבה ושוב מונה לתפקיד סגן הרמטכ"ל. במקביל, החל משנת 1955 היה ראש המטה של הכוחות המזוינים של ברית ורשה. נפטר ב-18 ביוני 1962 ואפרו נטמן בחומת הקרמלין.
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
הערות שוליים
- ^ לפי הלוח הגרגוריאני המקובל כיום. בעת הולדתו היה מקובל באימפריה הרוסית הלוח היוליאני, לפיו נולד ב-15 בספטמבר
- ^ בברית המועצות ראש המטה הכללי הוא לא המפקד העליון של הצבא
- דפים עם קישורים שבורים לקבצים
- קצרמר היסטוריה
- גנרלים סובייטים
- ראשי המטה הכללי של צבאות רוסיה וברית המועצות
- אנשי הצבא האדום במלחמת העולם השנייה
- אנשי הצבא האדום במלחמת האזרחים ברוסיה
- אישים הקבורים בבית הקברות של חומת הקרמלין
- אנשי צבא רוסים במלחמת העולם הראשונה
- מקבלי אות לגיון הכבוד
- מעוטרי צלב המלחמה
- מקבלי עיטור הניצחון
- מקבלי עיטור סובורוב
- מקבלי עיטור הדגל האדום
- מקבלי עיטור לנין
- מקבלי עיטור קוטוזוב
- מקבלי עיטור המלחמה הפטריוטית הגדולה
- סובייטים מעוטרי אות לגיון ההצטיינות