אלי פלאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אלי פלאי
לידה 23 בדצמבר 1964 (גיל: 59)
עיסוק איש עסקים, מו"ל
מעסיק משפחה

אליהו (אלי) פלאי (נולד ב-23 בדצמבר 1964) הוא איש עסקים חרדי ישראלי, המו"ל של העיתון "משפחה", הבעלים של קבוצת התקשורת "Mishpacha" והמייסד של המכון החרדי למחקרי מדיניות בירושלים.

ביוגרפיה

פלאי, יליד ירושלים, הוא בוגר ישיבת חברון ובעל תואר ראשון במדעי הרוח בתלמוד ובהיסטוריה של עם ישראל מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990 רכש יהודה פלאי, אביו של פלאי, את הבעלות על עיתון "משפחה" הפונה למגזר החרדי ומינה אותו למנכ"ל העיתון. בשנת 2013 החליף יהודה נחשוני את פלאי בתפקיד מנכ"ל העיתון[1], ופלאי נותר יו"ר פעיל והבעלים של קבוצת התקשורת "משפחה".

"משפחה" מוציא לאור מגזינים שבועיים והוא השבועון החרדי הנפוץ ביותר בישראל. לפי סקר TGI מספטמבר 2016 שיעור החשיפה של "משפחה" הוא 24.1%. ירחון "טעימות" שיוצא אף הוא על ידי משפחה, זוכה על פי סקר זה ל-6.7% חשיפה[2]. היקף הפעילות של החברה עמד ב-2015 על כ-50 מיליון שקל בשנה[3]. השבועון מתפרסם בעברית והחל משנת 2004 קיימת גם גרסה באנגלית והוא מופץ בישראל ומחוצה לה[4]. ב-2017 החל לפרסם בדרום אמריקה גם עיתון בספרדית, אבל הפרויקט נסגר בשל אי רווחיותו.

בשנת 2014 ייסד פלאי את "קרן משפחת פלאי" ע"ש אביו הרב יהודה פלאי. הקרן עוסקת בתמיכה וקידום מרכזי תורה ויוזמות חברתיות בחברה החרדית. הקרן שותפה להקמת המכון החרדי למחקרי מדיניות, מכון מחקר של החברה החרדית. המכון פועל לקדם שיח שיטתי ומקצועי בתחומי המדיניות החברתית, בסוגיות הנוגעות לחברה החרדית. מאז הקמתו גייס המכון אנשי אקדמיה לצד אנשי שטח מהקהילה החרדית, והוא עוסק בדיסציפלינות שונות[5]. פלאי הוא יו"ר המכון, הממומן בעיקר על ידי קרן משפחת פלאי.

פלאי היה בין המקימים של תלמוד תורה בנווה יעקב עם לימודי ליבה מלאים והממ"ח הראשון (ממלכתי חרדי), שבו למד בנו. בשנת 2015 ייסד פלאי את קואליציית "שבת שוויון" שמטרתה הייתה להביא לסגירת קניונים ומרכולים בשבת. במשך כשנה היה פלאי חבר הוועד המנהל של ארגון "מעוז" .

פלאי נבחר למקום ה-86 ברשימת 100 המשפיעים של מגזין TheMarker לשנת 2022[6].

במאמר שפרסם הציג פלאי את תפיסתו לגבי התפקיד של עיתון חרדי. לפי פלאי, על העיתונים להשמר מעיסוק בסוגיות ליבה תורניות וערכיות של הציבור החרדי, משום שאלה ראויות להיות מוכרעות בידי תלמידי חכמים כדרכה של תורה. לשיטתו, בעוד השבועונים מקיימים את העיקרון הזה, דווקא היומונים המפלגתיים אינם נמנעים מעיסוק בסוגיות ליבה תורניות, ובכך מפקידים אותן בידי פובליציסטים[7].

פלאי מתגורר בשכונת רמות אלון בירושלים, נשוי ולו שישה ילדים. הוא אחיו של המלחין החרדי הלל פלאי.

קישורים חיצוניים


הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37169097אלי פלאי