איסקנדר קבב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
איסקנדר קבב
Kebapçı Iskender
Iskender kebap-2.jpg
מאכלים
סוג בשר
מטבח טורקי
אזור מוצא חבל הבלקן
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
ממציא איסקנדר אפנדי
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר טחון

איסקנדר קבבטורקית: Kebapçı Iskender; באזרית: Iskəndər Kabab) הוא מאכל טורקי העשוי מבשר בקר או מבשר כבש, מקורו בטורקיה ונחשב לנפוץ במדינות הקווקז ומרכז אסיה[1].

המאכל מורכב מבשר בקר או כבש המעורבבים יחד עם שומן ונצלים על רוטיסרי אנכי[2].

נהוג להגיש את המאכל חם כשהוא בליווי רוטב עגבניות, פלפל חריף, לחם פיד ויוגורט[3].

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הטורקית, קיימת גרסאות שונות נפוצות בעיקר באזרבייג'ן, גאורגיה, ארמניה, בולגריה, קזחסטן וקירגיזסטן.

היסטוריה

המאכל הוזכר לראשונה במאה ה-19 לאחר שנוצר על ידי השף איסקנדר אפנדי, בהשראת המנה הטורקית והמסורתית דונר קבב[4].

אפנדי שהתגורר בעיר בורסה, שאף ליצור גרסה מקומית של הקבב ויצר את האיסקנדר קבב כשהוא מורכב מפרוסות של בשר שהושרו במרינדה, נצלו יחד עם פיתות על רוטיסרי והוגשו בליווי רוטב עגבניות, יוגורט וחמאה מומסת.

כיום, ה-"Kebapçı İskender" הוא סימן מסחרי של יבוז איסקנדרוגלו, שמשפחתו עדיין מנהלת את המסעדה בבורסה[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא איסקנדר קבב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Iskender kebap, Bursa kebab - Istanbul, Turkey - Local Food Guide, eatyourworld.com
  2. ^ Ayşenur Altan, Iskender Kebab Recipe, Turkish Food Travel, ‏2022-01-21 (ב־American English)
  3. ^ Iskender Kebab Recipe: Find Out Everything About Top Turkish Delicacy, World Food Story, ‏2020-10-11 (ב־British English)
  4. ^ CTRLF5 Dijital Partner, İskender Kebabın Hikayesi | İskender İskenderoğlu ve Evlatları | İskender Kebap Bursa, iskenderiskenderoglu.com.tr (בטורקית)
  5. ^ Istanbul Archives, Culinary Backstreets
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0