איסקנדר קבב
מאכלים | |
---|---|
סוג | בשר |
מטבח | טורקי |
אזור מוצא | חבל הבלקן |
מוצא | טורקיה |
ממציא | איסקנדר אפנדי |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | בשר טחון |
איסקנדר קבב (בטורקית: Kebapçı Iskender; באזרית: Iskəndər Kabab) הוא מאכל טורקי העשוי מבשר בקר או מבשר כבש, מקורו בטורקיה ונחשב לנפוץ במדינות הקווקז ומרכז אסיה[1].
המאכל מורכב מבשר בקר או כבש המעורבבים יחד עם שומן ונצלים על רוטיסרי אנכי[2].
נהוג להגיש את המאכל חם כשהוא בליווי רוטב עגבניות, פלפל חריף, לחם פיד ויוגורט[3].
למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הטורקית, קיימת גרסאות שונות נפוצות בעיקר באזרבייג'ן, גאורגיה, ארמניה, בולגריה, קזחסטן וקירגיזסטן.
היסטוריה
המאכל הוזכר לראשונה במאה ה-19 לאחר שנוצר על ידי השף איסקנדר אפנדי, בהשראת המנה הטורקית והמסורתית דונר קבב[4].
אפנדי שהתגורר בעיר בורסה, שאף ליצור גרסה מקומית של הקבב ויצר את האיסקנדר קבב כשהוא מורכב מפרוסות של בשר שהושרו במרינדה, נצלו יחד עם פיתות על רוטיסרי והוגשו בליווי רוטב עגבניות, יוגורט וחמאה מומסת.
כיום, ה-"Kebapçı İskender" הוא סימן מסחרי של יבוז איסקנדרוגלו, שמשפחתו עדיין מנהלת את המסעדה בבורסה[5].
קישורים חיצוניים
- לא חייבים לנדוד בטורקיה, באתר וואלה אוכל
- מתכון להכנת איסקנדר קבב, באתר Taste
הערות שוליים
- ^ Iskender kebap, Bursa kebab - Istanbul, Turkey - Local Food Guide, eatyourworld.com
- ^ Ayşenur Altan, Iskender Kebab Recipe, Turkish Food Travel, 2022-01-21 (באנגלית אמריקאית)
- ^ Iskender Kebab Recipe: Find Out Everything About Top Turkish Delicacy, World Food Story, 2020-10-11 (באנגלית בריטית)
- ^ CTRLF5 Dijital Partner, İskender Kebabın Hikayesi | İskender İskenderoğlu ve Evlatları | İskender Kebap Bursa, iskenderiskenderoglu.com.tr (בטורקית)
- ^ Istanbul Archives, Culinary Backstreets
36075539איסקנדר קבב