איספהאן ביריאני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
איספהאן ביריאני
بریان اصفهان
מאכלים
מטבח פרסי
אזור מוצא איספהאן
מוצא איראןאיראן איראן
מרכיבים עיקריים בשר כבש ולחם

איספהאן ביריאניפרסית: بریان اصفهان; באנגלית: Isfahan Beryani) הוא תבשיל פרסי שמקורו בעיר איספהאן, איראן[1].

תבשיל הביריאני מורכב מבשר כבש, זנב, וריאות טחונים המעורבבים עם זעפרן, אגוזי מלך, פיסטוק, שקדים, כורכום, עלי נענע מיובשים, מלח ופלפל שאותם צולים ומגישים בליווי לחם פרסי הנקרא סנגק[2].

הביריאני נחשב למאכל מסורתי ונפוץ באיספהאן ולעיתים מכונה בריון (بریون).

ז'אן-בטיסט טברנייה, ז'אן שארדן ועוזרו של עבאס שאה הראשון הזכירו את המאכל ביומנים האישיים שלהם[3].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא איספהאן ביריאני בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Beryani; Special Meal Of Iran’s Isfahan Province, ifpnews.com, ‏2017-10-13 (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ Hossein, Biryani Isfahan - Iranian Traditional Food, Isfahan Tourist Information, ‏2019-03-09 (באנגלית אמריקאית)
  3. ^ گذری بر تاریخچه بریانی, مجله غذا, ‏2019-02-04 (ב־)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36633721איספהאן ביריאני