אילטם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.

אילטם הוא התאגדות של מספר חברות וגופים בעלי עניין משותף בטכנולוגיות מתקדמות. האיגוד פועל להגדלת יכולת התחרותיות על ידי שיתוף בידע הקיים, האצת היישום של טכנולוגיות מתקדמות, הקמת רשתות מומחים, הורדת עלויות הפיתוח והייצור תוך העלאת איכות המוצרים.

כיום חברות באיגוד למעלה מתשעים חברות מהתעשייה האזרחית והביטחונית בישראל[1].

היסטוריה

אילטם נוסד בשנת 1996 על ידי לשכת המדען הראשי של משרד התמ"ת ונציגי חברות מהתעשייה במסגרת מנהלת מגנ"ט, כדי לסייע בפיתוח, הפצה והטמעה של טכנולוגיות חדשות שפותחו בישראל ובחו"ל בתעשייה הישראלית ובהדרכת המשתמשים ביישומן. מסלול איגוד המשתמשים פועל תחת הוראת מנכ"ל 8.5 של משרד הכלכלה[דרושה הבהרה][2].

במהלך שנות פעילותו, יצר אילטם בסיס לשיתוף בידע על ידי הבאת טכנולוגיות חדשות לישראל[דרושה הבהרה] וביסוסן באמצעות סמינרים ומפגשים של מומחים בתחומם, סיעור מוחות [דרושה הבהרה], הפריה הדדית[דרושה הבהרה], פתרון משותף של בעיות ולמידה משותפת [דרושה הבהרה]. כיום מהווה האיגוד מקור ידע טכנולוגי עדכני ורלוונטי בתחומים רבים כגון: הנדסת מערכות, תכן תואם דירקטיבות ירוקות, פיתוח תוכנה וכדומה [דרושה הבהרה].

אילטם תרם[דרוש מקור: לא מספיק שאילטם אומר שהוא תורם, צריך מקור חיצוני.] לקידום וביסוס תחומים רבים בחברות השונות, כגון:

  • הנדסת מערכות: ביסוס הנדסת מערכות כמקצוע בחברות השונות, באמצעות קורסים מקצועיים הנלמדים בטכניון ואשר הותאמו לפי בקשת האיגוד[דרוש מקור: קשה להאמין שהטכניון התאים קורסים בעקבות בקשה כזו] למהנדסים העובדים בתעשייה. בשנת 2000 חתמו אילטם והאיגוד הבינלאומי להנדסת מערכות INCOSE על הסכם בו הוקם הסניף הישראלי של האיגוד להנדסת מערכות INCOSE_IL בתוך אילטם. מאז INCOSE_IL פועל כחלק מאילטם. בשנת 2011 נחתם עם INCOSE הסכם לחילופי מידע וידע בין שני הארגונים.
  • תכן תואם דירקטיבות ירוקות: האיגוד היה בין הראשונים להביא לישראל ידע חדש זה[דרושה הבהרה] ועדכונים מהעולם באמצעות סמינרים של מובילים בתחום מחו"ל. באמצעות יצירת המודעות ולימוד הרגולציות החדשות שנכנסו[דרושה הבהרה], הצליח האיגוד להטמיע בחברות את הצורך לפעול על מנת לעמוד בדרישות הדירקטיבות הירוקות הקיימות בעולם. כיום חברות רבות, כדוגמת אודיוקודס, רפאל, ECI, N-TRIG, מקפידות לעבוד על פי תקנים אלו.
  • שיפור איכות ואמינות הייצור של רכיבים: האיגוד ליווה את קבלני המשנה והיצרנים בפרויקט ייחודי אשר תרם לשיפור ועלייה בתנובות הייצור ואיכותו.[דרושה הבהרה]
  • SMTA_IL: האיגוד הקים בשנת 2006 את הסניף הישראלי של האיגוד העולמי SMTA (אורכב 23.12.2020 בארכיון Wayback Machine). הקשר עם האיגוד העולמי איפשר לאיגוד להביא למודעות התעשייה בארץ טכנולוגיות ייצור חדשות [דרושה הבהרה], בדיקות אוטומטיות למכלולים אלקטרוניים ומגמות בפיתוח רכיבים חדשים בעולם[דרושה הבהרה].

ייעוד ותפקידים

ייעודו של האיגוד הוא הגדרה והטמעה של מתודות ותהליכים לפיתוח מערכות מורכבות ו-SoS[דרושה הבהרה] ובנוסף הבאת החברות הקטנות והאזרחיות לרמת יכולת השתתפות בפרויקטים של מערכות מורכבות.

מתפקידו[דרושה הבהרה] ניתן לזהות מתודולוגיות ותשתיות חדשות השייכות לדיסציפלינות השונות ולשלב ביניהן, לסייע לחברות חלוצות ללמוד מתודולוגיות ותשתיות החדשות, להקטין את חסם הכניסה למתודולוגיות ולתשתיות חדשות, להאיץ הטמעה של מתודולוגיות ותשתיות מוכחות בראשית דרכן, לתמוך בהעברת ידע מהחברות החלוצות והמנוסות לחברות הקטנות ולעדכן את התעשייה בהתפתחויות של אותן מתודולוגיות ותשתיות שהוטמעו.

שיטת העבודה:

  • שיתוף ידע וניסיון בין החברות וייבוא ידע מחו"ל
  • מיפוי ואיתור כלים ומתודות לפיתוח מערכות מורכבות ו-SoS
  • ייזום פעילויות ומחקרים בין האקדמיה לתעשייה
  • יצירת שיטות ומתודולוגיות מותאמות לתרבות הישראלית בקבוצות עבודה

פעילות האיגוד

הפעילות השוטפת כוללת כ-12 סמינרים בשנה, בהם מוצגים נושא או טכנולוגיה חדשים על ידי מומחה ברמה בינלאומית מהארץ או מחו"ל. כמו כן, כ-30 מפגשים בשנה, בהם נציג תעשייה או מומחה בתחומו מציג פעילות שנעשתה בחברה. ובנוסף כ-40 מפגשים בשנה של מובילי טכנולוגיות במסגרת קבוצות העבודה הפעילות.

האיגוד הוביל עד כה ארבעה פרויקטים ייחודיים לקידום התעשייה ברמה הארצית במתודולוגיה לשימוש חוזר בתוכנה, תהליך התכנון של כרטיס אלקטרוני, שיפור אטרקטיביות הייצור בארץ והגדרת תהליך ייצור אלקטרוני התואם את הרגולציה הירוקה. בכל פרויקט מסוג זה האיגוד מספק את הניהול והממשק מול המדען הראשי ופועל כאינטגרטור לכ-10 חברות תעשייתיות הפועלות בשיתוף מלא. כל זאת, על מנת להתמודד, לנתח ולהגדיר פתרון או שיטת פעולה לבעיה הדורשת פתרון טכנולוגי.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33761455אילטם